Milyen rutinokat adjunk hozzá a mindennapokhoz, hogy boldogabbak legyünk?
Életmód

Milyen rutinokat adjunk hozzá a mindennapokhoz, hogy boldogabbak legyünk?

 
 

Igaz, hogy mindenki teljesen másképpen éli meg azt, hogy számára mit jelent a boldogabb élet. Ennek ellenére, a boldogabb és az elégedettebb élet csak egy karnyújtásnyira van.

Sokat segíthet, hogy ha bizonyos szokásokat hozzáadunk a mindennapi rutin tevékenységekhez annak érdekében, hogy boldogabbnak és elégedettebbnek érezhessük magunkat.

Sokan vagyunk, akik kipróbálunk sok módszert azzal a céllal, hogy egy teljesebb életet élhessünk, azonban, az eredmények sok esetben nem azonnal jelentkeznek.

Ahhoz, hogy elérjük a boldogabb életet, lehetséges, hogy a mindennapok részévé kell tennünk bizonyos szokásokat, amelyeknek a hosszabb időn keresztül történő megvalósítása eredményezheti azt, hogy elégedettebbek lehetünk.
A szokások számítanak a legtöbbet

Ezt onnan tudhatjuk, hogy ha valaha is megpróbálkoztunk azzal, hogy egy rossz szokást elhagyjunk. A jó szokásokkal ugyanez a helyzet, hogy ha megfelelő ideig gyakoroljuk őket, akkor ugyanúgy a részeinkké válhatnak.

Milyen jó szokásokat kellene a napi rutin részévé tenni? Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány olyan jó szokást, amelyet rendszeresen alkalmazva, elégedettebbek, kiegyensúlyozottabbak, boldogabbak lehetünk.
A mosolygás dopamint szabadít fel

Amikor boldogok vagyunk, akkor mosolyogni szoktunk. Amikor pedig mosolygunk az agy dopamint szabadít fel. A kutatók szerint az arckifejezések szerény hatással lehetnek az érzelmeinkre.

Természetesen nem kell egész nap egy hamis mosolyt erőltetned az arcodra a jó hatás érdekében. Azonban, amikor legközelebb úgy érzed, hogy magad alatt vagy, küldj egy mosolyt saját magadnak és a világnak.

Nézd meg, hogy mi történik, ellenőrizd saját magadon a tudósok állítását. Ha minden reggel megpróbálod úgy kezdeni a napot, hogy közben mosolyogsz magadra a tükörben, elég jó hatást érhetsz el.
A rendszeres testmozgás növeli az önbecsülést

A sportos életmód és a rendszeres testmozgás nem csak az egészségnek tesz jót. Segíthet abban is, hogy csökkentse a stresszt, a szorongás és a depresszió tüneteit. Ezen kívül növelheti az önbecsülést és a boldogságot.

Természetesen nem a professzionális sportolásról beszélünk. Persze lehet, hogy ahhoz van kedved, az nagyszerű! Azonban fontos, hogy ne akarjuk azonnal megfelelni az élsportolói követelményeknek.

Ne erőltessük túl saját magunkat, de legyen a mindennapjaink része, az egészséges testmozgás. Legyen szó akár sétáról, futásról, jógáról vagy otthoni tornáról.
Az általános jólét előmozdítása

A kutatások szerint segíthet az általános jólét előmozdításában, ha kedves cselekedeteket hajtunk végre. Például bókolunk másoknak. Az őszinte bók egy nagyon gyors és egyszerű módja annak, hogy valakinek feldobjuk a napját.

Annak érdekében, hogy tudják, hogy komolyan gondolod azt, amit mondasz, érdemes a másik ember szemébe nézni és mosolyogva mondani. Nagyon meglepő, hogy milyen jó érzés mindezt megtenni. Ügyeljünk azonban arra, hogy mindig tiszteletteljesek maradjunk.
Milyen rutinokat adjunk hozzá a mindennapokhoz, hogy boldogabbak legyünk? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nagyszerű dolog blogot írni.