Divat

Mindent megtudhatsz a hajszakértőktől az 50 év felett kedvelt frizura stílusokról

 

Mindent megtudhatsz a hajszakértőktől  – Egy dolog van, ami minden korosztályt érint. Az idő múlása! Emlékezünk még arra, hogy amikor a 19. életévet betöltöttük, hogyan gondoltunk az elkövetkező tíz évre? Amikor majd kettessel kezdődik az éveink száma? Ugyanerre a 29. majd a 39. születésnapunkon? Attól kezdődően, hogy megszületünk, folyamatosan öregszünk.

 

Természetesen a tudomány megállapítja a 65 éves kort, mint az idős kor kezdetét, azonban a XXI. században már új tendenciák uralkodnak és ezek az új tendenciák a korunkra is kiterjed. Azt, hogy az öregedés mit tesz a bőrünkkel, mindannyian nagyon jól tudjuk. Az életkor azonban ritkán kerül szóba a frizurával kapcsolatban.

 

Mi a helyzet a hajunkkal? Mi történik a hajjal, ahogy egyre inkább halad előre az éveink száma? Az őszülés az egyik igen látványos jelzése az idő múlásának, azonban ezen kívül még számos mód van, ahogyan az öregedés befolyásolja a hajunkat.

 

A haj az öregedés során egy kicsit nehezebben formázhatóvá válik. Ez az egyik oka annak, hogy késztetést érzünk arra, hogy rövidre vágjuk a hajunkat. A rövid hajnak megvannak az előnyei. Egészséges megjelenést biztosít és sokkal könnyebben kezelhetővé válik az egész frizura.

 

Az idő előrehaladásával folyamatosan megváltozik a hajunk is. A pigmentvesztés, amely a hajunk színét adja folyamatosan leáll, ennek következtében a hajunk elveszíti színét. Az ősz hajszálak a színvesztésen túl igen gyakran szálkásnak és száraznak is tűnik.
 

Mi történik a hajunkkal az idő előre haladásával?

 

„Az öregedési folyamat megváltoztatja a haj szerkezetét, így az törékenynek, szálasnak és göndörnek tűnik. Általában minél hosszabb a haj, ez annál nyilvánvalóbbá válik.” – magyarázta a hajszakértő.

 

Miért válnak a rövidebb frizurák népszerűbbé a kor előre haladtával?

 

A kérdésre egy másik hajszakértő adja meg a választ: „A rövid haj fiatalosabb megjelenést kölcsönöz. Ahogy öregszik, a haja néha elvékonyodik és gyengébb lesz. A rövidebb hajat gyakran könnyebb formázni, és jobban illeszkedik a mozgalmas életmódhoz.”

 

Minden hajváltásnál, frizuraváltásnál fontos, hogy tisztázzuk magunkban a legfontosabb dolgokat. Megfelel-e a hajunk szerkezetének, textúrájának a tervezett váltás? Fontos, hogy ne csak szolgai módon kövessük a hírességeket, sztárokat, filmszínésznőket, de gondoljuk át, hogy a saját stílusunkba, hogyan illeszthető be a tervezett frizura.
„Vegye figyelembe haja természetes textúráját – ha durva, finom, egyenes, göndör stb. Ha olyan stílust választ, amely ezt figyelmen kívül hagyja, az stílusproblémákat okoz. Használja új rövid frizuráját, hogy hangsúlyt fektessen kedvenc funkciójára, és mutassa be azokat a területeket, amelyeket a legjobban kedvel. Ez lehet például a szeme, az ajka vagy az arccsontja”

 

 

Mindent megtudhatsz a hajszakértőktől

 

 

Pixie

 

Akkor javasolt, hogy ha nem szeretne sok időt eltölteni reggelente a hajformázással. Ha természetes göndör vagy hullámos a haja, a Pixie frizura a legjobb választás. A haj természetes mintáját felhasználva könnyen formázható és karbantartható a mindennapok során.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dame Judi Dench (@judidenchofficial)
Hosszú pixie

 

Abban az esetben, hogy ha a pixie túl rövidnek tűnik és ez kellemetlen az ön számára, a hosszabb pixie stílus nagyszerű választás. A hosszabb rétegek térfogatot adnak a frizurához, ami tökéletes választás, hogy ha ritkul a haja. A hosszú pixie igazán nőies hatást biztosít.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cynthia Nixon (@cynthiaenixon)
Tompa bob

A Tompa bob a lehető legfrissebbnek tűnik. Az egyszerűsége menőnek tűnik és nagyon könnyen formázható. Hullámos, egyenes, finom, közepes, vastag hajon is kiválóan működik. Azonban annak érdekében, hogy friss maradjon nagy elkötelezettséget igényel. Hat-nyolc hetente érdemes újra vágatni.
Bozontos bob

Akik nem szeretnék rövidre vágatni a hajukat, de ennek ellenére szeretnének életet lehelni a frizurájukba, a bob megfelelő választás, mert a hosszú haj érzetét kelti, térfogatot teremt. A Bozontos bob frizura nagyon népszerű vágás. Megszegi a hagyományos bob frizura szabályait, kalandosabb megjelenést biztosít.Nagyszerű dolog blogot írni.