Minél több új embert ismerünk meg, annál színesebb lesz körülöttünk a világ
cimlap,  Karrier

Minél több új embert ismerünk meg, annál színesebb lesz körülöttünk a világ

Minél több új embert ismerünk meg, annál színesebb lesz körülöttünk a világ

Emberi kapcsolatokra mindenkinek szüksége van. Akár magánéleti kapcsolatról beszélünk, barátokról. Akár munka vagy üzleti kapcsolatokról. A hálózat tudomány kutatás során egyértelműen kiderült, hogy a siker egyik összetevője a kapcsolatrendszerünk.

 

A komfortzónánkat elhagyni és elérni más embereket nehéz dolog. Az emberekkel történő kapcsolat teremtés bővíti a lehetőségeinket.

 

Új ötletekről, lehetőségekről szóló információk jutnak el hozzánk, amely addig rejtve volt. Abban az esetben, ha karrierváltáson gondolkodunk vagy egy új vállalkozás elindításán, mindenképpen fontos, hogy bővítsük kapcsolataink számát.

 

A mindennapok során azonban ez nem ilyen egyszerű. Ismerkedni új emberekkel. Növelni a kapcsolatrendszerünket. Elhagyni a komfortzónát. Gyakran halljuk, gyakran olvassuk.

Hogyan tudjuk építeni a kapcsolatrendszer hálózatunkat?

 

Mondjunk igent a meghívásokra! Az értékes kapcsolatok mindenütt ott vannak. Ha a meghívásokat mindig visszautasítjuk nem találjuk meg őket. Menjünk el kereskedelmi találkozókra, főiskolai öregdiák hétvégékre, szakmai egyesületek kiállítónapjaira. Tegyük láthatóvá magunkat. Keressük a kapcsolatok létrehozásának módjait.

 

Az egyik legjobb módja a karrier lehetőségek kiaknázásának a hálózat építés. Minél inkább valódi kapcsolataink vannak, annál könnyebb lesz munkát találnunk vagy egy új lehetőséget. A hálózatépítés lényege az, hogy valódi érdeklődést mutatunk, amikor valakivel találkozunk. Ahhoz, hogy jó beszélgetőpartnerek legyünk, jó hallgatóságnak kell lennünk. Ha te beszélsz, túl sokat, akkor a személy úgy érezheti, hogy nem érdekel téged az, amit ő mondani akar.

 

Mióta dolgozik ezen a területen? Mi az, amit szeret ebben a munkában? Milyen képzésre volt szükség ehhez a munkához? Tegyünk fel néhány kérdést és hallgassuk figyelmesen a választ.

 

A hálózatunk kiépítése és folyamatos növelése fontos erőfeszítéseket kíván. Éljünk ezzel a lehetőséggel, mert minél több új embert ismerünk meg, annál színesebb lesz körülöttünk a világ és annál inkább nő a lehetőségeink száma.

Minél több új embert ismerünk meg, annál színesebb lesz körülöttünk a világ bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nagyszerű dolog blogot írni.