Mit jelent a kapszula gardrób?
Divat

Mit jelent a kapszula gardrób?

 

 

A személyes stílusunk megtalálása és a hozzá jól illő szekrény felépítése nem kis feladat, nem kis vállalkozás. Ebben a cikkben abban szeretnénk segítséget nyújtani az olvasók számára, hogy hogyan tudják felépíteni azt a kapszula gardróbot, amely tökéletesen kifejezi az egyéniségüket.

 

A saját kapszulagardrób megalkotásával saját stílusunkat fedezzük fel, olyan ruhatárunk lesz, amelyben jól érezzük magunkat. Ezáltal a megjelenés során növekedni fog a magabiztosságunk érzete. A stílusos megjelenés így egy magasabb életszínvonalat valósíthatunk meg.

 

A kapszulagardrób felépítése során nem a pénz a legfontosabb. Ebben a cikkben olyan praktikákat gyűjtöttünk össze, amelynek alkalmazásával nem szükséges nagyobb kiadás ahhoz, hogy saját kapszulagardróbunkat felépítsük.
Mit jelent a kapszula gardrób?

A kapszula gardróbot úgy kell elképzelni, mintha lenne egy olyan ruhásszekrényünk, amely kevés darabot tartalmaz, de úgy van felépítve, hogy mindegyik darab tökéletesen passzol egymáshoz és természetesen a te egyéniségedhez.

A kapszularuhatár azonban állhat húsz, de akár ötven ruhából is, igazából sehol sincsen meghatározva, a te saját és egyéni igényeidnek megfelelően állíthatod össze.

Általában a kapszulagardróbok azon hölgyek számára lehet igazán népszerű, akik az öltözködés során a praktikumot és a minimalizmust keresik. Ebből adódik, hogy ha az interneten keresgélsz, a kapszulagardróbok között általában olyanokat találsz, amelyek egyszínűek és nem annyira izgalmas.

A kapszulagardróbok általában a letisztultság és az egyszerűség iránt érdeklődnek. Azonban ez sem egy olyan szabály, amelyet feltétlenül a magunkévá kell tenni. Az egy nagy félreértés, egy tévhit, hogy a kapszulagardróbnak színtelennek kell lennie.

A saját ruháidnak, rólad kell szólni. Ha a kísérleti divat híve vagy vagy szereted az élénk színeket, akkor annak megfelelő kapszulát kell építenek.
Mit jelent a kapszula gardrób? Vásárolj kevesebbet, válaszd meg jól és vigyázz rá.

 

Ezt Vivienne Westwood mondta és azóta sokat idézik. A kapszulagardrób akkor vált többé mint divatos elképzeléssé, ideológiává, amikor a fenntarthatóság egyre inkább össze kapcsolódott a divatiparral.

A kapszulagardróbnak az is a lényege, hogy kevés, azonban jó minőségű és általad szerethető, jól kombinálható így fenntartható ruhatárral rendelkezz. A divatipar a fast fashion modell alkalmazásával óriási túltermeléssel dolgozott.

Ennek elengedhetetlen következménye lett az a hatalmas ökolábnyom, amely hatalmas mennyiségű textil szemétdombokat hozott létre. Például az Atacama sivatagban.


Mit jelent a kapszula gardrób? Miért kell kapszula gardróbot építened?

 

Az egyik ok, amely kiemelkedik a számos más ok közül az az, hogy kevesebb lesz a döntési fáradtság. A döntési fáradtság azt jelenti, hogy az agyunk elfárad egy bizonyos idő után, amikor döntést kell hoznunk.

A nap folyamán csak egy meghatározott számú döntést meghozatalára vagyunk képesek. Ha elérjük ezt a számot, akkor az agyunk elfárad. Egy kapszulagardrób hozzásegít minket ahhoz, hogy a reggeli készülődés során nem kell sok döntést meghoznunk.

Egy másik ok az, hogy rengeteg időt spórol meg számunkra, ha saját kapszulagardróbbal rendelkezünk. Mivel a kapszulagardróbunkban olyan ruhák találhatóak, amelyek tökéletesen passzolnak a saját stílusunkhoz, tökéletesen és gyorsan tudjuk majd kiegészíteni azokat.

Az online vásárlás során vagy a ruhaboltban nem kell sok időt eltöltenünk, mert pontosan tudjuk, hogy mit akarunk vásárolni, amikor kiegészítjük a ruhatárunkat.

Fenntarthatósági feltételeknek is jobban megfelelünk, pénzt is spórolunk a kapszulagardróbunk segítségével és kevesebb stressz jelenik meg az életünkben, ha már felépítettük a saját kapszula ruhatárunkat.
 

Hogyan építhetjük fel a saját kapszula gardróbunkat?
A jelenlegi szekrényünk ellenőrzése

Fel kell mérnünk, hogy jelenleg milyen ruhatárral rendelkezzünk. Minden egyes darabon végig kell mennünk és felmérnünk, hogy melyik az a darab amelyet rendszeresen viselünk és melyik az amihez soha még csak hozzá sem nyúlunk.

A tevékenység során tehát kiválasztjuk kedvenc ruhadarabjainkat. Fel kell tennünk magunknak a kérdést és meg is kell válaszolnunk, hogy miért szeretjük pont azt a ruhadarabot.

Ha elvégezzük ezt az elemzést, akkor tulajdonképpen a saját stílusunkat ismerjük meg. Megtudjuk, hogy milyen színek illenek hozzánk, milyen szabást szeretünk és milyen anyagok a kedvenceink.
Saját, egyedi kapszula gardróbunk megtervezése

Amikor megtudjuk, hogy milyen ruhákat szeretünk a legjobban és rendelkezünk az elemzésünkkel, amelyek tulajdonképpen körülírják a saját stílusunkat, itt az ideje, hogy hozzálássunk a tervezésnek.

Fontos, hogy semmiféle szabályt nem kell betartanunk. A legfontosabb az lesz, hogy számodra működőképes legyen ez az egész.
A ruhatárunk felépítése

Miután rendelkezünk egy tervvel eljött az ideje, hogy munkához kezdjünk. Szabaduljunk meg azoktól a ruháktól, amelyekre már nincsen szükségünk. Választhatunk aközött, hogy eladjuk az interneten vagy eladományozzuk a még ép és megfelelő állapotban lévő ruháinkat, amelyekre már nem tartunk igényt.

Ha ezzel végeztünk, akkor most olyan ruhák szerepelnek a ruhatárunkban, amelyek a kedvenceink, amelyek tökéletesen kifejeznek minket és a saját stílusunk szerintiek. Eljött az ideje annak, hogy bővítsük néhány darabbal a kapszulát. Ha a fenti lépéseket betartottuk, akkor nem kerül sok időbe és fáradtságba a bővítés.

Végül gondolkozzunk a kiegészítőkön, cipők, táskák, kalapok, sapkák, ékszerek. Ha már látjuk magunk előtt a ruhatárunkat, akkor ezeknek a kiegészítőknek a saját stílusunkhoz illő beszerzése nem okoz problémát. Ha tetszett és szeretnél még olvasni minket, iratkozz fel a Google News csatornánkra, hogy ne maradj le az újdonságokról és kedveld Facebook oldalunkat.
Nagyszerű dolog blogot írni.