Szépség

Mit jelent a tudatos szépség?

 

Mit jelent a tudatos szépség? – Egyre többet használjuk azt a kifejezést, hogy tudatos szépség, de mit is jelent valójában? Olyan kifejezés ez, mint a tiszta, illetve a fenntartható. Nem létezik egy meghatározott definíció a tudatos szépség kifejezésre.

 

2022-ben már egyre inkább meghatározó a fogyasztói magatartásunkban, hogy olyan termékeket választunk, amelyeket olyan vállalatok gyártottak és forgalmaztak, amelyek figyelnek a fenntarthatóság, az átláthatóság értékeire.

 

A tudatos szépség hat összetevője

 

A sokszínűség fontos érték. Olyan vállalatnál szeretnénk vásárolni, amelyik tudatosan ünnepli a sokszínűséget, minden területen. A marketingtől a személyzetig az összes kultúra, nemi identitás vagy szexuális irányultság tekintetében, de akár az életkor, a testtípus és a képesség tekintetében van lehetőség a sokszínűség kifejezésére. Fontos lépés, amikor egy márka megosztja, hogy mit tesz a sokszínűség fokozása érdekében.

 

Az összetevők és a csomagolás területén a márkáknak etikusan kell dönteniük és a fenntarthatóság értékét kell érvényre juttatniuk. Az ipari tevékenység hatással van a környezetre és minden meg kell tennünk annak érdekében, hogy ennek a hatásnak a negatív következményeit csökkentsük. A megújuló erőforrások, az újrahasznosíthatóság fontos elemei a környezetvédelemnek.

 

Nem csak az újrahasznosíthatóság fontos, de az is, hogy etikus döntéseket hozzon a márka a beszerzést illetően. A fair kereskedelem szabályai szerint nem etikus olyan munkavállalókra támaszkodni, amelyeket igazságtalan munkakörülmények között, alulfizetettek vagy éppen rabszolgamunkában végzik tevékenységüket.

 

A tudatos fogyasztás nagyobb átláthatóságot követel meg a vállalatoktól. A tudatos fogyasztó szeretné tudni, hogy az adott termék, amelyet használ mikor készült, ki gyártja, honnan származnak az összetevők és miért hozták létre a márkát.

 

A márkák által képviselt értékek is fontossá válnak. A fogyasztók tetszését elnyerik azok a vállalatok, akik a szépségiparon kívül is hatást szeretnének gyakorolni a világra. Itt szerepet kap a filantrópia, a márka által létrehozott alapítvány, amely valamilyen módon kifejezi a társadalomra gyakorolt jótékonysági erőfeszítéseket.

 

A márka története azért fontos, mert nem szeretjük, az arc és személyiség nélküli márkákat vagy azokat, amelyeknek nincsen célja. Amikor a márka alapítójának a motivációja rezonál velünk olyan kapcsolat jön létre, amely túlmutat a termék fogyasztásán.

 

A szépségipar globális trendje kihívást jelent a független márkák és a vállalati óriások számára is. Folyamatos elköteleződést követel meg és arra kényszeríti őket, hogy gyors döntéseket hozzanak meg és választ adjanak a fenti kérdésekre. A szépségipari termékeket fogyasztók már nem csak a termékekre koncentrálnak, de érékkomponensükre is. A környezetvédelmi tendencia és a fair kereskedelem kulcsfontosságú a piacokon.

Mit jelent a tudatos szépség? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nagyszerű dolog blogot írni.