Mit jelent a viselhető művészet? Mit jelent a viselhető művészet?  Viselhető művészet. A viselhető művészet vagy artwear, esetleg art to wear
Divat

Mit jelent a viselhető művészet?

Mit jelent a viselhető művészet?  Viselhető művészet. A viselhető művészet vagy artwear, esetleg art to wear a ruházati műalkotásokra utal. Ezek alatt a ruhák alatt olyan műalkotásokat kell érteni, amelyeket nem mindennapi viseletre szántak. Sokkal inkább művészi önkifejezésre kell gondolni, mint a ruhatárunk darabjainak növelésére.

 

Az art to wear darabjai általában kézzel készülnek és általában csak egy darab készül belőlük vagy nagyon korlátozott sorozat. A viselhető művészet kifejezés azt jelenti, hogy a művészeti alkotást egy nyilatkozatként kívánják értelmezni.

 

Felhívja a figyelmet a kiállítás vagy egy előadásban történő alkalmazása során. Ezek a darabok általában kiállíthatóak, illetve eladhatóak. Leginkább a kézművesség, a divat és a művészet keresztezéseként értelmezhető.

 

Különböző formákban bukkant fel az 1930-as és az 1960-as években. A jelmeztörténészek az 1850-es évek kézműves mozgalmainak örököseként tekintenek rá. Az 1960-as években nagy jelentőséggel tért vissza.

 

A hippi és a mod szubkultúrák az 1970-es években nagymértékben táplálták és megkülönböztették a body arttól. A kifejezést Julie Schafler Dale alkotta meg.

 

 

Mit jelent a viselhető művészet?

 

Mit jelent a viselhető művészet? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nagyszerű dolog blogot írni.