Monaco a Chanel történetéhez tartozik, annyi boldog pillanatot éltünk meg ott
cimlap,  Divat,  Hírességek

Monaco a Chanel történetéhez tartozik, annyi boldog pillanatot éltünk meg ott

Monaco a Chanel történetéhez tartozik, annyi boldog pillanatot éltünk meg ott

Monaco a Chanel történetéhez tartozik

Monaco Grace Kelly, a Forma 1 és a Casino hazája a „Gazdagok és híresek” helyszíne és otthona a francia divat ikon Coco Chanel vállalatának a Chanel divatmárkának. A múlt század végén 1913-ban itt nyitotta meg első üzletét a Coco Chanel. Virginie Viard a francia luxusmárka kreatív igazgatójának gyűjteménye egyaránt tiszteleg a monacói hercegnő előtt és az apró fejedelemség popkultúrában betöltött szerepe előtt.

Monte Carloban mesés kollekciót mutattak be. Francia sportos megjelenés, bombázó, kreatív kiegészítők, színes kollekció a Chanel Resort 2023 bemutatóján. Miközben a modellek egy homokos kifutón sétáltak az első sorban ült Kristen Stewart, Tilda Swinton, Vanessa Paradis és Sofia Coppola. Az elbűvölő vendégek soraiban ülő Kristen 2013-óta a francia divatház nagykövete. Vanessa Paradis pedig az 1990-es évek óta partnere a világhírű márkának. Vanessa mint mindig, ezen az eseményen is szenzációsan nézett ki egy sima fehér pólót és farmert viselt, amelyre egy rózsaszín Chanel kabáttal.

Monaco a Chanel történetéhez tartozik, annyi boldog pillanatot éltünk meg ott

A világ az elmúlt két évben kezdett hozzászokni a digitális divatbemutatók és a valós kifutópályák helyetti videóbemutatókhoz a világméretű járvány miatt. A járvány végéhez közeledve a kifutók végre visszatértek az életünkbe és a Chanel indította a szezont Monte Carlo-ban. Virginia Viard kreatív igazgató szerint: „számomra Monaco mindenek felett álló érzések kérdése„. „Monaco a Chanel történetéhez tartozik, annyi boldog pillanatot éltünk meg ott„. – tette hozzá a Virginia.

Monaco a Chanel történetéhez tartozik

A kollekcióban jól felismerhet az 1980-as évekből ismert elegáns és sportos megjelenés, amely mintha Karl Lagerfeld archívumából kelnének életre. A Chanel kreatív főigazgatója Karl Lagerfeld 2019-ben bekövetkezett halála óta tervezi a következő fejezetet elkészíteni kettejük történetében. Viard 1987-től kezdődően dolgozott Lagerfeldel, jobbkezeként mindig a színfalak mögött maradt. A divat királya Lagerfeld 36 év alatt egy igazi luxus óriássá formálta a francia márkát. 85 éves korában bekövetkezett halála után sürgető kérdés volt a Chanel számára megtalálni utódját.

Nem sokáig vártak a bejelentéssel, amely során nyilvánosságra hozták, hogy Virginie Viard lesz a márka következő kreatív igazgatója. A Fendi vezetését Kim Jones divattervezőre bízták, amelyet Lagerfeld több mint fél évszázadon át vezetett. Kim Jones a Dior férfi ruházat művészeti igazgatójaként már rendelkezett egy teljes munkaidős állással. A Fendi női ready-to-wear és couture vonalának felügyeletével zsonglőrködnie kell a női és a férfi ruházat között.

 

Az irodalom nagyon fontos a Chanel háznak

Charlotte Casiraghi, aki a Chanel márkanagykövete és 2021-es tavaszi/nyári kampányának globális arca, kéthavonta irodalmi összejöveteleket szervezett a márkának. A Chanel francia luxus márkának különleges kapcsolata van az irodalommal is. Coco Chanel egész életében szerette az irodalmat. Lehet mondani azt is, hogy szerelmi viszonyt létesített az irodalommal. Olyan írókat és költőket támogatott és finanszírozott, mint Jean Cocteau, Pierre Reverdy.

Nem lehet Chanelt létrehozni anélkül, hogy átitatott ne lenne a kultúrával. „Az irodalom iránti szenvedély valójában olyasmi, ami nagyon fontos a Chanel háznak és a Chanel nőnek az építésében is„.

Virginie Viard felkérte Szófia és Roman Coppolát, hogy készítsenek egy kisfilmet a Chanel nagykövetei, Lyna Khoudri, Blesnya Minher, HyunJi Shin, Mariam de Vinzelle és Vivienne Rohner főszereplésével.

A filmben a Chanel archív anyagai és hirdetési kampányai is megjelennek, amelyeket Karl Lagerfeld fényképezett Monacóban. Ha Linda Evangelista-ra és Christy Turlingtonra gondolunk flitteres kabátokban, vagy a Grand Prix és a Monte-Carlo Beach hotelre elmondhatjuk, hogy egy rendkívül elbűvölő 45 másodperces pillanatkép született.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chanel Resort (@chanelresort)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CHANEL (@chanelofficial)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chanel Resort (@chanelresort)

Nagyszerű dolog blogot írni.