Nagy vagy kisebb reális célokat valósítsunk meg?
Karrier

Nagy vagy kisebb reális célokat valósítsunk meg?

Fontos kérdés az életben, hogy merjünk-e tenni a nagy, jelen pillanatban akár elérhetetlennek tűnő célok elérése érdekében vagy fontosabb, hogy reális, kisebb célokat tűzzünk magunk elé?

 

Nagy vagy kisebb reális célokat valósítsunk meg?

Az életünk a miénk, még abban az esetben is, hogy ha sokszor a mindennapok maguk alá temetnek és a napi rutin teljesen lefáraszt minket, fontos, hogy bármilyen korban, bármilyen szűkösek is a lehetőségeink, mindíg kitűzhetünk magunk elé olyan célokat, amelyeket igazán szeretnénk megvalósítani.

Mindenkinek kijár, az önszeretetnek az a szintje, amikor azt mondja. Tudom, hogy mi az amire igazán vágyik a szívem és mi az amit igazán szeretné megvalósítani. Abban az esetben, ha megpróbáljuk a nagy álmainknak a megvalósítását, akkor menthetetlenül csalódni fogunk, abban az esetben, hogy ha azt nem sikerül megvalósítani.

Fontos ezért megjegyezni, hogy a cél magvalósítása alatt, ebben a bejegyzésben azt értjük, hogy a célhoz vezető utat részekre osztjuk. A részeket pedig tovább szeleteljük egészen addig, amig olyan pici feladatok végrehajtásához nem jutunk, amelyet a jelenlegi állapotunkban meg tudunk tenni, napról-napra, hétről-hétre.

Így a magunk elé kitűzött nagy célok, nem csak a szerencsén múlnak, de segítsgükkel az önmegvalósítás és az önfejlesztés útján sokat tehetünk saját magunkért. Mindannyiunknak kijár a kényeztető érzés, amely során azt mondjuk magunknak, hogy mindent megtettünk a célunkért. Ilyen eredményeket értünk el vele.

Lehet, hogy többet szerettünk volna, de elégedettek vagyunk, mert a magunk útját jártuk és sokat tanultunk… Ebben a bejegyzésben öt olyan gondolatot szedtünk össze, amely arra ösztönözhet, hogy a saját utunkat járuk és nagy célokat tűzzünk ki magunk elé!

 

A nagy célok elérése érdekében tett lépések megnövelik a lehetőségeid számát

Nagy vagy kisebb reális célokat valósítsunk meg?

Természetesen vannak olyan dolgok, amelyeknek a megvalósítása hosszú időt vesz igénybe, nincsen lehetetlen álom, természetesen közhelyesnek tűnhet ez a kijelentés és igaz, hogy vannak, akiknek a helyzete jelentős előnyt ad, ennek ellenére a célodhoz vezető utadon megtalálható akadályok azok a korlátok, amelyeket magadra helyezel.

Például, ha a világűrbe szeretnél utazni, akkor sok felkészülésre lesz szükséged, de ha arra gondolsz, hogy hamarosan elindulnak az űrturisztikai projektek és a célodhoz vezető lépéseken történő dolgozás határidejét nem években, hanem évtizedekben határozod meg, akkor még az is előfordulhat, hogy megtörténik az életed folyamán, hogy részt vehetsz egy ilyen, ma még science fiction filmekbe illő kiránduláson.

 

A nagy célok megvalósítása inspiráló mások számára

Nagy vagy kisebb reális célokat valósítsunk meg?

Az emberek odafigyelnek rád abban az esetben, hogy ha egy nagy célt határozol meg saját magad számára. Lesznek olyanok, akik majd azt mondják, hogy lehetetlen elérni a céljaidat, de ők csak a saját bizonytalanságukat vetítik ki rád.

Lesznek olyanok is, akiket inspirálni fog a merészséged és az mindig jó dolog, ha arra ösztönzünk másokat, hogy bővítsék a lehetőségeiket.

 

A nagy célokért történő küzdés, még nem ártott meg senkinek

Nagy vagy kisebb reális célokat valósítsunk meg?

Mi történhet? Csalódott leszel, hogy ha nem éred el a célodat? Elképzelhető, hogy egy egyszerű gondolkodásmódváltás segíthet a probléma megoldásában.

Azért, mert még nem érted el a célodat, nem jelenti azt, hogy soha nem is fogod. A mi történik, ha kudarcot vallok kérdés helyett azt a kérdést tedd fel magadnak és válaszold is meg: mi történik, ha sikerül?

 

Ha nagy célt tűzünk ki magunk elé, akkor segít a konkrét cselekvés megvalósításában

Nagy vagy kisebb reális célokat valósítsunk meg?

Egy nagy álom, egy nagy cél segít nekünk abban, hogy tízszer többet tegyünk, tízszer több műveletet hajtsunk végre, mint egyébként. Ez a cselekvési szint az amire szükség van a figyelemre méltó dolgok magvalósításához.

Amikor olyan célokat tűzünk ki magunk elé, amelyek nem magától értetődőek, amelyek úgy gondoljuk, hogy kívül esnek a saját lehetőségeink birodalmán, akkor nagyobb valószínűséggel gondolunk lelkesedéssel arra, hogy „adjunk neki egy esélyt” és látunk hozzá a cselekvéshez.

Reális cél kitűzése esetén a kudarctól való félelem megbéníthat bennünket. Arra gondolunk, hogy csak egy karnyújtásnyira van tőlünk a célunk és a félelem miatt visszahúzódunk, hiszen tudjuk, hogy a mi hibánk az, hogy nem érjük el őket.

 

Mi történik, ha nem sikerül?

Nagy vagy kisebb reális célokat valósítsunk meg?

Célozd meg a holdat és ha nem sikerül, akkor is a csillagok között fogsz landolni. A lehetetlen célok elérése közben még ha kudarcot vallasz, akkor is nyersz. Ha nem éred el a célodat, az általad kijelölt időkeretben, igen nagy valószínűséggel, sokkal távolabb jutottál, mint ha egy reális célt tűztél volna magad elé.

Ez természetesen csak abban az esetben igaz, hogy ha a nagy célodhoz vezető utat, felosztottad kisebb részekre, egészen addig, amig olyan cselekvésekre nem sikerült lebontani, amit megtehetsz nap mint nap. Azt is meg kell vizsgálni, hogy milyen személyé kell válnod a céljaid eléréséért folytatott törekvési munkádban. Elképzelhető, hogy erősebb, magabiztosabb és ellenállóbb vagy? Lehet, hogy ez a fajta változás sokkal inkább fontosabb, mint maga a konkrét célnak az elérése?

 

 

Nagy vagy kisebb reális célokat valósítsunk meg? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nagyszerű dolog blogot írni.