Szépség

Ne hagyjuk, hogy legyőzzön minket a nyári depresszió!

Ne hagyjuk, hogy legyőzzön minket a nyári depresszió!

Télen a hosszú sötét napok, hideg éjszakák hozzájárulnak ahhoz, hogy kialakuljon a depresszió. Gyakran halljuk a téli depresszió kifejezést, mint szezonális affektív zavar. A nyári depresszió azonban ugyanilyen valóságos.

 

Az egészségügyi szakértők szerint a nyári hónapokban előforduló nyári depressziót a túl sok napsütés okozhatja. A túl sok napfény kikapcsolja a melatonin termelést a szervezetben. Ez a hormon az alvás-ébrenlét ciklusáért felelős. A téli depresszió okozhat súlygyarapodást és álmosságot is. A nyári depresszió ennek pont az ellentét fogyást, illetve általános rossz hangulatot okozhat. Nincsen egyértelmű tudományos konszenzus a nyári depressziót kiváltó okokkal kapcsolatban.

A nyári depresszióban szenvedők álmatlanságról vagy szabálytalan alvásról számolnak be. Tegyük prioritássá az alvást. A relaxációs eszközök hozzásegíthetnek minket a megfelelő alvási időhöz.

 

„A hosszú, napsütéses napok és a meleg éjszakák megnehezíthetik az alvást, ami károsíthatja a mentális jólétet, de az alvás fontossági sorrendbe állítása és szabályozása javíthatja a hangulatot”

 

A nyári depresszió tünetei között szerepel az alvászavar, fokozott nyugtalanság, étvágytalanság, fogyás. A depresszió és a szorongás egyértelműen a terapeutára tartozik. Ne féljünk attól, hogy segítséget kérünk szakembertől ebben a témában. Nem mindig könnyű feladat a megfelelő terapeuta megtalálása, azonban fontos, hogy megtegyük az első lépéseket.

Ne hagyjuk, hogy legyőzzön minket a nyári depresszió! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nagyszerű dolog blogot írni.