Karrier

Nem kell a világ legokosabb emberének lenned, ahhoz hogy sikeres vállalkozó legyél!

Nem kell a világ legokosabb emberének lenned, ahhoz hogy sikeres vállalkozó legyél!

 

Sikeres vállalkozó legyél!  – Az intelligencia tesztet általánosan ismert nevén az IQ tesztet, eredetileg azért készítették, hogy az iskolában felismerjék azokat a diákokat, akiknek segítségre van szükségük, azért, hogy bejussanak az egyetemre. Az idők változásával a teszt egy olyan módszerré változott, amelynek segítségével azokat az embereket azonosították, akik az átlagosnál magasabb intelligenciával rendelkeznek.

Az általános feltételezés az, hogy az olyan emberek, mint Steve Jobs az Apple-nél. Vagy Jay Gatsby, akit leginkább a The Great Gatsby című filmből ismerünk a nagy intelligenciájának köszönhetik hatalmas vagyonukat. Több tudományos kutatás azonban azt állítja, hogy nem igaz, hogy a masabb IQ lenne a siker kulcsa.

Sikeres vállalkozó legyél!

Az érzelmi intelligencia egy embernek azon képessége, hogy gyakorolja az empátiát. A különböző helyzeteknek megfelelően úgy változtatjuk meg viselkedésünket, hogy megvalósítjuk saját érzelmeink és a körülöttünk lévő emberek érzelmeinek tudatosságát. A kutatások szerint az érzelmi intelligencia sokkal nagyobb hatással van az üzleti siker növelésére, mint az IQ.

Közmegegyezés, hogy a fogyasztók érzelmeket vásárolnak. Ezért az érzelmi intelligencia, vagyis az EQ sokkal inkább szerves része a vállalkozásunk sikerének.

Nem kell a világ legokosabb emberének lenned, hogy sikereket érj el a vállalkozásoddal. A sikeres vállalkozás alapja a koordináció és a következetesen hatékony kommunikáció. Ha hiányzik az érzelmi intelligencia, az egyén nem lesz képes azonosítani a különböző érzelmeket másokban, és ezért küzd a hatékony kommunikációval. Ezenkívül ez a hálózatépítés szerves része is, amely a vállalkozás egyik alapvető funkciója.

Nem kell a világ legokosabb emberének lenned, ahhoz hogy sikeres vállalkozó legyél! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nagyszerű dolog blogot írni.