Film,  művészet

Pedro Almodóvar  válasza a Brokeback Mountainre

Pedro Almodóvar  válasza a Brokeback Mountainre

Pedro Almodóvar  válasza a Brokeback Mountainre

Pedro Almodóvar  válasza a Brokeback Mountainre – Az európai film kiemelkedő ikonja, Pedro Almodóvar a nyolcvanas évektől kezdődően egészen napjainkig sikeresen megőrizte rendezői autonómiáját. A hatalmas nemzetközi sikereinek köszönhetően több alkalommal várták Hollywoodba, azonban számára a spanyol kultúra és a rendezői szabadság sokkal fontosabb volt.

A Túl a barátságon című film rendezésére is fel szerették volna kérni a filmrendező zsenit, azonban ő tudta, hogy bár azt mondják neki, hogy azt csinálhat amit akar, valójában az Egyesült Államok filmipara nem tartja tiszteletben a rendezői szabadságot. Most harminc perces rövidfilmjével ad majd választ Almodóvár a Túl a barátságon című filmre.

Augusztus végén kezdik el forgatni Pedro Almodóvar Strange Way of Life című új filmjét, amelynek főszereplői Ethan Hawke és Pedro Pascal lesz. Ezt a 30 perces westernfilmet a spanyol Almería sivatagban fogják forgatni.
Pedro Almodóvar azt nyilatkozta, hogy még nem tudja, hogy milyen lesz a film, „…kivéve, hogy az enyém lesz.”

Almodóvar az elmúlt évek alatt sikeresen megőrizte művészi autonómiáját annak köszönhetően, hogy saját produkciós cégével, az El Deseo-val készítette el őket. A produkciós cég csapatát erősíti testvére Agustin is producerként.

Az új film címe Amalia Rodgues portugál énekes dalának címéből származik, amely elindítja a filmet. Almodóvár szerint „Ezek a dalok mind nagyon szomorúak, és így él ez a két főszereplő.
Pedro Almodóvar  válasza a Brokeback Mountainre

 

A 30 perces rövidfilm Almodóvar számára egy újabb angol nyelvű kísérletet biztosít a „A Manual for Cleaning Women” előtt, amely Lucia Berlin novellájának egy adaptációja és amelyet Cate Blanchet főszereplésével tervez elkészíteni a spanyol rendező. A legendás spanyol filmrendező végül visszadobta a filmet.

 

„Olyan régóta álmodozom arról, hogy Cate-tel dolgozhatok. A Dirty Films egész idő alatt nagyon nagylelkű volt velem, és elvakított az izgalom, de sajnos már nem érzem magam képesnek arra, hogy teljes mértékben megvalósítsam ezt a filmet.” – mondta Pedro Almodóvar.

 

 
Pedro Almodóvar  válasza a Brokeback Mountainre

Amikor Pedro Almodóvar számára az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén című filmje hatalmas nemzetközi sikert hozott, azt tanácsolták neki, hogy mindig tartson távolságot Hollywoodtól. Amikor felmerült a Brokeback Mountain rendezésének lehetősége, Almodóvár tudta, hogy nem készíthetné el a filmet úgy, ahogyan azt ő szeretné.

„Nem hittem, hogy teljes szabadságot és függetlenséget adnak nekem, hogy azt készítsek, amit akarok”. Új harminc perces rövidfilmje egy válasz Almodóvártól a Brokeback Mountain-re. Almodóvár akkor fedezte fel a kihívásokat, amelyekkel az Egyesült Államokban kell megküzdeni önálló rendezőként, amikor megkérték, hogy a Kötözz meg és ölelj című filmjéből vágja ki a szeretkezés jelenetét. „Ez volt az első alkalom, hogy megpróbáltam megvédeni valamit, ami nyilvánvaló volt számomra, a rendező szabadságát. Rájöttem, hogy ez nem része az ottani szabályoknak.”

 

Az ABC egyik újságírója megkérdezte, a rendezőt, hogy nem fél-e attól, hogy fiatal srácok lányokat fognak elrabolni a filmje miatt, hiszen a Kötözz meg és ölelj című filmben Antonio Banderas által játszott karakter elrabol egy színésznőt, hogy feleségül kérje.

„Emlékszem a válaszomra. Azt mondtam, hogy ha tudnám, hogy a filmjeim egyetlen terjesztése a börtönben és a pszichiátriai osztályokon belül van, akkor óvatos lennék az általam elmesélt történetekkel kapcsolatban. De nem hiszem, hogy a közönség őrült lenne.”
Pedro Almodovar új western-romantikus rövidfilmje

Ez a videó azt a keveset, amit Pedro Almodovar új western-romantikus rövidfilmjének, az Ethan Hawke és Pedro Pascal főszereplésével készülő A Strange Way Of Life-nak a cselekményéről, szereplőgárdájáról és megjelenési dátumáról tudni lehet.Nagyszerű dolog blogot írni.