Rakott miniszoknya lesz a divattrend hamarosan - Az időjárás változásával hamarosan elindul a miniszoknya szezon. Már meterológiai értelemben a nyári időszámítás szerint élünk az északi féltekén. A tavasz is beköszöntött a hónapok előrehaladsával. Hamarosan az időjárás is mindenhol megadja magát a nyárnak és a napsütésnek. Jönnek a kék tengerparti nyaralások. A nyári ruhákkal együtt jár a szoknyák és természetesen a miniszoknyák megjelenése is.
Divat

Rakott miniszoknya lesz a divattrend hamarosan

Rakott miniszoknya lesz a divattrend hamarosan

Rakott miniszoknya lesz a divattrend hamarosan – Az időjárás változásával hamarosan elindul a miniszoknya szezon. Már meterológiai értelemben a nyári időszámítás szerint élünk az északi féltekén. A tavasz is beköszöntött a hónapok előrehaladsával. Hamarosan az időjárás is mindenhol megadja magát a nyárnak és a napsütésnek. Jönnek a kék tengerparti nyaralások. A nyári ruhákkal együtt jár a szoknyák és természetesen a miniszoknyák megjelenése is.

A ceruzaszoknyák, a farmer maxi szoknyák nagyon stílusosak, azonban a rakott miniszoknyák volták a 2023-as tavaszi kifutopályáin az igazán nyerőek. Az előrejelzésük szerint ebben a szezonban igazán erősek lesznek. Sok márka szerepeltette őket őszi kollekcióikban is. Ezt a divattrendet még a Miu Miu indította el 2021 szeptemberében.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miu Miu (@miumiu)

 

 

A miniszoknya az egyik legismertebb és legikonikusabb ruhadarab, amely az elmúlt évtizedekben több változáson és trenden átment. De honnan ered ez a híres ruhadarab, és hogyan vált a divatvilág egyik legfontosabb darabjává?

A miniszoknya története a 60-as évek végén kezdődött, amikor Mary Quant nevű brit divattervező megalkotta a rövid, térd fölé érő szoknyát. Quantot a fiatalabb generáció inspirálta, akik aktívak voltak és mozgékonyak, és olyan ruhadarabot akartak, amely lehetővé tette számukra, hogy kényelmesen és könnyen mozogjanak. A miniszoknya a fiatal nők életstílusának és szemléletmódjának tükröződése lett.

Az 1960-as években a miniszoknya rövid idő alatt a legnépszerűbb ruhadarabbá vált, és a fiatal nők körében szinte azonnal divatdiktátorrá vált. A miniszoknya a fiatal nők függetlenségét és öntudatosságát jelképezte, és az egyik legjobb módja volt annak, hogy kifejezzék magukat.

Az 1970-es években a miniszoknya továbbra is divatos volt, de változni kezdett a stílusa. A kicsit szélesebb szoknyákat hordták, és az anyagok vastagabbak lettek. Az 1980-as években a miniszoknya az egyszerű, tiszta vonalakat követte, és az anyagok sokszor fényesek és csillogóak voltak.

Az 1990-es években a miniszoknya újra divatba jött, és sokszor szűk szabású, testhezálló anyagokból készültek. Az anyagok a pamuttól a bőrig változtak, és sokszor díszítették őket csipkékkel, flitterekkel és hasonló díszítésekkel.

Az elmúlt évtizedekben a miniszoknya különféle változatai divatban voltak, és ma is népszerűek maradtak. A miniszoknya ma már sokszínűbb, mint valaha, és különféle anyagokból, szabásokból és stílusokból áll.

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miu Miu (@miumiu)


 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miu Miu (@miumiu)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miu Miu (@miumiu)

Rakott miniszoknya lesz a divattrend hamarosan bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nagyszerű dolog blogot írni.