Recycle
Divat

Recycled ruha
Abban az esetben, hogy ha megismerkedtünk a fenntartható divat eszméivel és szeretnénk ezeket az elveket megvalósítani a saját életünkben, akkor az újrahasznosított ruha egy nagyszerű választás lesz.

 

Azonban a dolog nem mindig olyan egyszerű, mint ahogyan az első ránézésre látszik. Hogyan hasznosíthatjuk újra a ruhákat? A legfontosabb, hogy nem kerülhetnek a szemetesbe. Eladhatjuk őket. Elcserélhetjük őket. Adományozhatjuk őket. Végül átalakíthatjuk őket valami mássá.

 

Igen. A fenntarthatóság sok időt vesz el, addig amíg megtanuljuk az új készségeket, amíg kialakítjuk azokat az új szokásokat lehet nem fogjuk biztonságban érezni magunkat. Számtalan alkalommal előfordulhat, hogy az ötleteinket mások nem tartják jó ötletnek.

 

Fontos, hogy olyan közösséget alakítsunk ki saját magunk körül, akik nyitottak a fenntarthatóság megvalósítása felé. Ezzel nagyon sok buktatótól kíméljük meg magunkat. Biztosabban járunk a saját kreatív énünk felfedezésének az útján és amikor megvalósítjuk az elképzeléseinket, után sokkal inkább magabiztosabbak és önazonosabbak leszünk.

 https://www.pinterest.com/pin/628181848041242561/

 

 

 
Eladás

 

Amikor elhatároztuk magunkat, hogy megmentjük a bolygót és beszállunk a fenntarthatósági eszmék megvalósítói népes közösségébe, még a pénztárcánk méretét is növelhetjük. A feleslegessé vált ruháinkat számtalan módon eladhatjuk az interneten keresztül.

 

Természetesen az interneten ruhát eladni nem annyira könnyű, mint amennyire elsőre tűnik. Az első és legfontosabb dolog, hogy tárgyfotóssá kell avanzsálnunk magunkat és megtalálni a módját annak, hogy hogyan tudunk igazán jó képeket készíteni az eladni kívánt tárgyról.

 

Igazán fontos, hogy a ruha megfelelő tulajdonságait összegyűjtsük és ez az, ami igazán favágós munka. A közösségi hálózatokon azonban rengeteg olyan csoport van, ahol online adják – veszik az emberek a dolgaikat. Ha megtalálod azt a csoportot, ahol a te ruháidat keresik, akkor közelebb kerülsz a célhoz.

 

Számtalan lehetőséget rejt magában az internet. Csak keress rá, hogyan adhatod el megunt ruháidat és sokkal több lehetőséggel fogsz találkozni, mint amennyit használni tudsz.

 
Csere

 

Egy nagyszerű lehetőség a kiváló állapotú ruhák vagy divatkiegészítők cseréje. Egy nagyszerű közösségi élmény is egyben. Hívd meg azokat a barátaidat, akik azonos méretekkel rendelkeznek és szintén van kedvük egy kis frissítéshez.

 

Az összejövetel során mindenki elhozhatja azokat a darabokat, amelyeket már feleslegesnek éreznek a ruhásszekrényben. A találkozó során nagyszerűen érezhetjük magunkat, miközben a felesleges ruháinkat elcseréljük egymás között.

 

Ha nincsen kedvünk a szervezéssel bajlódni, akkor a bizományi értékesítés egy jó lehetőség lehet. A tárgyakat elvihetjük egy bizományi üzletbe, ahol vállalják, hogy miután eladták a bevétel egy részét oda fogják adni.
Adományozás

 

Az is egy nagyszerű lehetőség, ha gondolunk azokra az emberekre, akik nálunk sokkal nagyobb hiányt szenvednek. Az adományozás során a feleslegessé vált ruhákat a rászorulók számára juttatjuk el. Keresd meg az interneten azt, hogy a közelben milyen szervezetek vállalják, hogy átveszik és eljuttatják az adományokat, azokhoz, akiknek a legnagyobb szüksége van rá.

 

Az adományozás során a legfontosabb gondolat, hogy ne felejtsük el azt, hogy a ruhát szintén megfelelő állapotban és megfelelő körülmények között juttassuk el a szervezet számára. Sajnálatos módon vannak, akik nem tisztítják a ruhákat, mielőtt eladományoznák. Ezt ne tegyük. Csak megfelelő minőségben és megfelelő tisztaságban adományozzunk ruhánkat.
Körforgásos divatmárkák

 

Találjuk meg a körforgásos divatmárkákat. Az ilyen márkák újrahasznosított alapanyagokat használnak. Nagyon nehéz olyan vállalatokat találni, amelyek valóban újrahasznosítják a régi ruhákat.

 

Amikor elküldjük a régi ruháinkat ezeknek a márkáknak, akkor ők vagy lebontják és más dolgokká alakítják vagy pedig, ha még olyan állapotban vannak, akkor újrahasznosítják azokat. A legfontosabb, hogy a textil nem kerül a szemétbe.
Hogyan lehet újra hasznosítani a sérült ruhákat?

 

A fenntarthatóság egyik legfontosabb alappillére, hogy a ruhák élettartamát megnöveljük. A ruhák élettartamának növelésének egyik lehetséges módja, hogy a megsérült ruhákról nem mondunk le. A kisebb sérüléseket kijavíthatjuk, a nagyobb sérülések esetén pedig lehetőségünk van arra, hogy a ruhát átalakítsuk. Mindennek két módja van.
Tanuld meg az alapvető módosítás lehetőségeit

 

Ha van hozzá kedvünk, megfelelő kézügyességünk és bele tudjuk tenni a szükséges időt, nagyon építő dolog lehet a számunkra, hogy ha megtanuljuk saját magunk a ruhák javításának művészetét. Soha se felejtsük el a régi közmondást: gyakorlat teszi a mestert.

 

Kreatív énünk is nagy mértékben fejlődni fog azáltal, hogy ha a gombokat, a különböző foltokat vagy mintákat saját magunk készítjük el a ruhánkon. Ha nem rendelkezünk ezekkel az ismeretekkel, akkor épp itt az ideje annak, hogy használjuk az online teret. Rengeteg olyan videó és ismertető létezik a világhálón, amelyek segítségével megtanulhatjuk a ruhák módosításának alaplépéseit.
Szervezd ki a ruhajavítást

 

Nem lehet jó mindenki mindenben. Elképzelhető, hogy nincsen időd rá, de az is lehetséges, hogy nincsen kézügyességed a ruhák javításához. Vagy egyszerűen csak kedved nincsen ahhoz, hogy megtanuld, hogyan lehet javítani a sérült ruhákat.

 

Ebben az esetben sincsen minden veszve. A ruhák javítása egy egyre inkább és folyamatosan növekvő iparág. Nagyszerű dolog lesz, hogy ha megtalálod azokat a partnereket, akiknek kiszervezheted ezt a feladatot. Térképezd fel, hogy a lakóhelyedhez közel hol találsz olyan szabóságokat, ahol megjavítják a ruháidat.

 

Nincsen a közelben szabóság, ruhajavító? Akkor se csüggedj. Varrónőket mindenhol találsz. Egy olyan varrónő, akivel személyes kapcsolatot építesz fel, aki pontosan tudja azt, hogy mi a te stílusod, mi az, amit szeretnél és rendelkezik azzal a szaktudással, hogy mindezt meg is valósítsa nagyon nagy kincs lehet a számodra. Ha tetszett és szeretnél még olvasni minket, iratkozz fel a Google News csatornánkra, hogy ne maradj le az újdonságokról és kedveld Facebook oldalunkat.
Nagyszerű dolog blogot írni.