Reneszánsz Couture a Vogue France 2023. áprilisi címlapján
Divat

Reneszánsz Couture a Vogue France 2023. áprilisi címlapján

Reneszánsz Couture a Vogue France 2023. áprilisi címlapján – A Vogue francia borítóján szerepel a Beyoncé Balmainnel közösen tervezett „Renaissance Couture”. Az énekesnő Renaissance című albuma ihlette. És eléri a haute couture színvonalt, az Olivier Rousteing-el történő együttműködés a Balmainnel.

A Renaissance (más néven Act I: Renaissance) Beyoncé amerikai énekesnő hetedik stúdióalbuma. 2022. július 29-én jelent meg a Parkwood Entertainment és a Columbia Records gondozásában. A Lemonade (2016) óta első szóló stúdiókiadványa és egy trilógia projekt első része, Beyoncé írta és készítette az albumot a Nova Wav, The-Dream, Symbolyc One, A. G. Cook, Honey Dijon, Beam, Tricky Stewart, BloodPop, Skrillex, Hit-Boy, No I.D., P2J és még sokan mások közreműködésével. Beam, Grace Jones és Tems vendégénekesként lépnek fel.

Beyoncé a COVID-19 világjárvány idején foganta meg és rögzítette a Renaissance-t, arra törekedve, hogy örömet és menekülést inspiráljon az elszigeteltséget átélt hallgatókban, és ünnepelje azt a klubkorszakot, amelyben a marginalizált emberek a tánczenén keresztül keresték a felszabadulást. A DJ mixként zökkenőmentesen hangszerelt dalokkal az album ötvözi az 1970-es évek utáni fekete tánczenei stílusokat, mint a diszkó és a house, és tiszteleg e műfajok fekete és queer úttörői előtt. Az album lírai tartalma a menekülés, a hedonizmus, az önbizalom és az önkifejezés témáit járja körül.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

A Vogue France 2023. áprilisi számának borítóján Beyoncé szerepel. Renaissance Couture címmel.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Balmain (@balmain)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Balmain (@balmain)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Balmain (@balmain)

 

Reneszánsz Couture a Vogue France 2023. áprilisi címlapján – Ha valaki divatról beszél, akkor a Balmain neve nem hiányozhat a beszélgetésből.

A divatház 1945-ben alapította Pierre Balmain francia divattervező, és azóta a világ egyik legnépszerűbb és legismertebb divatmárkájává vált. A Balmain számos híres személyiséget öltöztetett már, és az utóbbi években a divatház még népszerűbb lett a fiatalabb generációk körében is.

A Balmain stílusa mindig is a luxus és az elegancia megtestesítője volt, amelyet a magas minőségű anyagok, a precíz kidolgozás és a bámulatos részletek jellemzően jellemeznek. A divatház első bemutatója 1945-ben volt, és azóta a márka minden idők egyik legmeghatározóbb divattervezőjének számít.

Az első években a Balmain főleg a haute couture-ben (magyarul „magas divat”) jeleskedett, és olyan hírességeknek terveztek, mint például Ava Gardner, Brigitte Bardot vagy Sophia Loren. A divatház egyedi stílusa vonzotta a divatimádókat, akik szerették az olyan elegáns ruhákat, mint az öltönyöket, a klasszikus kabátokat és a báli ruhákat. A Balmain kollekciókban a feminin vonalak, az anyagok összetettsége és a kifinomult részletek jelentették a fő szempontokat.

Az 1980-as években a Balmain megtette a következő lépést, és belekezdett az „általános” divat világába. Azóta a divatház számos kollekciót mutatott be, amelyek a legmodernebb trendeket követik, miközben megtartják az eredeti Balmain stílusát.

A 21. században a Balmain új divattervezővel, Olivier Rousteing-gel kezdett egy új korszakba. Rousteing szereti a feltűnést, és a tervezéseiben a csillogó anyagok és a bámulatos díszítések kerülnek előtérbe. A Balmain kollekciói ma már az egyszerűbb, letisztultabb darabok mellett olyan extravagáns darabokat is tartalmaznak, mint például a csillogó, dekoltált ruhák és a bőrből készült ruhadarabok.

Az utóbbi években a Balmain egyre népszerűbbé vált a fiatalabb generációk körében is.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Balmain (@balmain)

Reneszánsz Couture a Vogue France 2023. áprilisi címlapján bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nagyszerű dolog blogot írni.