2023 ősz/tél
Divat

Saint Laurent 2023 tavaszi divat trend

Szeptember 26 – október 4 -ig tart a Párizsi divathét. A divatszakértők pedig egyetértenek abban, hogy Saint Laurent divatbemutatója minden alkalommal dekadensen párizsi hangulatú. Minden évben az Eiffel-torony csillogó fényei alatt zajlik a divatshow.

2022-ben a Saint Laurent egy sokkal bensőségesebb divatbemutatót rendezett, mint a korábbi évadokban. Ihletet közvetlenül az archívumából merített. A ruhákat hihetetlenül elegáns fordulatokkal újította fel.

A látványos 2023 tavaszi bemutatóról tudni kell, hogy meghatározta a selymes, cső alakú kapucni és ez szinte minden egyes megjelenéshez elegáns módon illeszkedett. Az 1969-ben készített szifonruhától kezdődően, az 1985-ös haute couture kollekción át, egészen Yves Saint Laurent utolsó bemutatójáig újra és újra megjelent.

Ez az elegáns kiegészítő határozottan ikonikus megjelenést biztosít viselőjének. Az évek során áthatotta a pop kultúrát. Leginkább az 1980-as évek közepétől vált divattrenddé, a Saint Laurent márka keretein is túl.

Anthony Vaccarello kreatív igazgató jóvoltából az öltöny sziluettek egy merés és új megjelenését is láthattuk a 2023 tavaszi kollekcióban. A Le Smoking öltöny 1966-os feltalálása évekig radikalizálta a divatipart, igen nagy valószínűséggel ez az egyik olyan darab, amely miatt Yves Saint Laurent neve mindenkinek eszébe jut.

A divatbemutatón a nem mindennapi színkombináció szintén az 1980-as évekre emlékeztetett. Az idei szezon fekete, illetve tompa, semleges színek iránti elkötelezettség mellett kirívónak tűnik a színpaletta. A ruhadarabok életre keltek. A gazdag bordó bőrdzsekik, a padlizsán lila, olíva zöld és csokoládébarna szín került a kifutóra.

A divatbemutató igazi sztárparádét vonultatott fel, nem csak a kifutón, de az első sorokban olyan hírességek ültek, mint Hailey Bieber, Amber Valletta, Kate Moss, Shalom Harlow, Juergen Teller és még sokan mások.

2023 tavaszi kollekció bemutatója során ismét megmutatták az Eiffel-torony varázslatos szépségét és egy a márka logójával díszített szökőkutat, ami a bemutató hátteréül szolgált.
https://www.youtube.com/watch?v=tqCxruMA_uc
 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vogue France (@voguefrance)
 

View this post on Instagram

 

A post shared by @highfashiondotcomNagyszerű dolog blogot írni.