Divat cikkek

Salvatore Ferragomo cipő

 

Salvatore Ferragomo cipő

Salvatore Ferragomo cipő – Salvatore Ferragomo egy olasz cipőtervező, luxuscikk nagykerekedő, innovatív cipőtervező. Az alapító az 1930-as években szerzett hírnevet. Olyan anyagokkal kísérletezett, mint a kenguru, a krokodil vagy a halbőr. Nápolyban tanult, majd saját üzletet nyitott. 1915-ben emigrált az Egyesült Államokba. Kaliforniában nyitott cipőboltot.

13 év Egyesült Államokbeli tartózkodás után visszaköltözött Olaszországba. Firenzében telepedett le. Olyan prominens hírességek számára készített cipőket, mint Marilyn Monroe vagy Eva Peron. Miközben szabadalmakat kért innovációihoz, kísérletezett a tervezéssel. 1938-ban hozta létre a „The Rainbow”-t és ez az első alkalom volt, amikor a nyugati civilizációba visszatért a platformcipő. Judy Garland amerikai színésznő számára készítette.Ezzel a cipővel Judy Garland híres Over the Rainbow című dala előtt tisztelgett. A cipőt parafalapokból készítették és arany pántokkal, velúrral borították. A Salvatore Ferrgamo új, környezetbarát cipőket adott ki 2022 SNEAKER kollekció néven.

Az olasz divatház élvonalbeli technológiával felvértezve, a környezetre gyakorolt negatív hatást csökkentve készíti el termékeit. Ezekhez a tervekhez az 1960-as és 1970-es évek stílusai szolgáltak inspirációként, amelyben a márka tükrözi a mai divatot. A SNEAKER termékcsalád megtestesíti a márka kifinomult esztétikáját, megőrzi a hagyományos futócipők kényelmét és könnyű jellegét.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Salvatore Ferragamo (@ferragamo)
Nagyszerű dolog blogot írni.