Szabadúszó vagyok, a magam ura vagyok
Karrier

Szabadúszó vagyok, a magam ura vagyok

Szabadúszó vagyok, a magam ura vagyok

Szabadúszó vagyok, a magam ura vagyok – Nagyon sokan vagyunk, akik teljes munkaidős állásban éljünk. A havi fix bevétel megteremti a biztonságunkat, mégis sokat álmodozunk arról, hogy milyen is lehet szabadúszónak lenni. A saját magunk főnökeként, saját magunk beosztottjának.

A szabadság megnöveli a felelősséget is. Szabadúszóként nincsen fix fizetés, csak azért a munkáért kapsz pénzt, amit be is fejezel. A projektenként történő fizetés természetesen jól hangzik, ha nagy összegekhez jutunk. Az út azonban hosszú és kezdőként sokkal több projektet kell végig vinni. Jellemző, hogy nem órabér, hanem projekt alapú fizetés van. Tehát ha egy projektet minél előbb befejez a szabadúszó, annál többet tud megvalósítani.

Ez megköveteli a megfelelő időgazdálkodást is, hiszen természetesen nem csak gyorsan, de jól is kell dolgozni, hogy az ügyfél elégedetté váljon a munkánk miatt és újra visszatérjen.

 

Szabadúszó vagyok, a magam ura vagyok

Szabadúszó vagyok, a magam ura vagyok

Elengedhetetlenné válik a nap pontos megtervezése. A feladatok és a megbeszélések időzítése. A nap elején fontos tisztában lenni azzal, hogy milyen feladatok várnak ránk aznap.

Amikor tisztában vagyunk azzal, hogy milyen feladatokat kell elvégeznünk, akkor beoszthatjuk a napunkat és a megfelelő időszakhoz rendelhetjük az adott feladatot. Ezzel elkerüljük a zavaró tényezőket. Lehetőséget biztosítunk saját magunk számára, hogy a munka, amit elkezdtünk befejezésre is kerüljön aznap.

Szabadúszó vagyok, a magam ura vagyok

A szabadúszó lét azonban nemcsak a munkát, de magával hozza a szervezési feladatokat is. Két munkafázis közötti felszabadult időben lehet elvégezni a gyorsabb feladatokat, mint például az e-mailekre történő válaszolás, megbeszélések egyeztetése.

Bár csábítónak hangzik, hogy szabad időbeosztásban, akár az ágyból ki sem kelve, pizsamában végezhetjük a munkánkat és nem szól ránk senki, mielőtt belevágunk a szabadúszó létbe érdemes alaposan utánajárni, hogy biztosan nekünk való-e ez a fajta munkavégzés.

Szabadúszó vagyok, a magam ura vagyok

Szabadúszó vagyok, a magam ura vagyok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nagyszerű dolog blogot írni.