Szűrke szín fog dominálni 2023/2024 telén
Divat

Szürke szín fog dominálni 2023/2024 telén

Szürke szín fog dominálni 2023/2024 telén

Szürke szín fog dominálni 2023/2024 telén – 2023/2024 őszi téli divatbemutatóján a Chanel megmutatta mit jelent az elegancia és mit jelent a kényelem. Azt is, hogy mit jelent a francia street stíle.

 

 

A CHANEL 2023/24-es őszi-téli Ready-to-Wear bemutatója a párizsi Grand Palais Éphémère-ben zajlott a párizsi Grand Palais Éphémère-ben, az Inez & Vinoodh által készített, filmszerű képekkel teli, életnagyságú fehér kaméliák körül, amelyeken Nana Komatsu színésznő és a ház nagykövete szerepelt.

A Virginie Viard által elképzelt kollekció aszimmetrikus sziluettje mozgásban úszik, egy nőies-férfias szellem, amelyet a CHANEL örök kódjának számító kaméliás motívumok járnak át.

 

A Chanel márka

A márka egyike a világ legismertebb és legnépszerűbb divatmárkáinak, és az elmúlt évszázadokban számos jelentős változáson és átalakuláson ment keresztül. A Chanel története azonban nem csak a divatról szól, hanem egy erős női személyiség története is, aki megváltoztatta az iparágat és a női öltözködést.

Gabrielle Bonheur „Coco” Chanel 1883-ban született Saumur-ban, Franciaországban. Azonban az ő élete nem volt mindig könnyű. Az apja korán elhunyt, és anyja nem tudta eltartani a családját, így Coco-t 12 éves korában árvaházba küldték. Itt tanult meg varrni, és munkát vállalt divatházaknál, hogy eltartsa magát.

Az 1900-as évek elején Gabrielle elköltözött Párizsba, és egy kis kalapboltban kezdett dolgozni. Hamar felismerték tehetségét és egyre népszerűbb lett, így 1910-ben saját kalapüzletet nyitott. Azonban Coco Chanel nem elégedett meg csak kalapok tervezésével, hanem ruhákat is szeretett volna alkotni.

Az első ruhakollekcióját 1915-ben mutatta be, amelyben a női öltözködés hagyományos szabályait felrúgva, egyszerűbb, szabadabb fazonokat tervezett. Ezzel a ruháival új irányt adott a divatnak, és bevezette a modern női öltözködést.

Az 1920-as években Chanel márka hatalmas népszerűségre tett szert a párizsi divatvilágban. Az ikonikus kis fekete ruháját 1926-ban tervezte, amely azóta is a divatvilágban maradandó klasszikusnak számít. Emellett az 1920-as években tervezte meg a Chanel szimbólumaként ismert két összekapcsolt „C” betűt, amely a divatház minden termékén megtalálható.

A második világháború idején Coco Chanel elhagyta Párizst, és Svájcba költözött. Azonban a háború után visszatért, és folytatta a tervezést. A halála előtti években olyan ikonikus darabokat tervezett, mint a Chanel női szmokingot és a Chanel 2.55 táskát.

A Chanel a mai napig egy ikonikus luxusmárka, amely az évek során sokszor megújult és átalakult.

Szürke szín fog dominálni 2023/2024 telén bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nagyszerű dolog blogot írni.