Trendi divat a fekete ruha

Trendi divat a fekete ruha

Trendi divat a fekete ruha

Trendi divat a fekete ruha  – A fekete színnel kapcsolatban nagyon sok vita van. Függetlenül attól, hogy a fekete szín-e avagy sem, a színelmélet és színpszichológia területén sokat vitatkoznak a feketéről. Érdekes, hogy mivel a fekete elnyel minden fényt, ezért akromatikus, tehát sokak szerint valójában nem szín és ennek köszönhetően a sötétség ábrázolására szolgál.

A fekete szín volt mégis az első, amellyel az ősember a barlang falaira firkált és illusztrálta művészetét. Azóta az alapértelmezett szín, amit nagyon sokmindenre használunk. Első és legfontosabb feladata a kultúrában a nyomtatás során a papírmunkában betöltött szerepe. A fekete szín a földi misztériumok és összetettségek anyja, az univerzális szín, amelyről mindenkinek van egy saját és lelkes értelmezése arról, hogy mit jelent. Különösen igaz ez abban az esetben, hogy ha fekete ruháról beszélünk.

Trendi divat a fekete ruha

A fekete színű ruha titokzatos, komoly, tekintélyes és erős a legtöbb ember értelmezése szerint. Miközben hatalmas és gonosz karakterrel is rendelkezik a fekete színű ruha az üzlet, az elegancia szimbóluma. A divat világában a fekete ruha nagyon népszerű, ami felveti a kérdsét, mit szimbolizál a fekete ruházat?

A kulturális örökség függvényében különböző szimbolikus üzenete lehet. A színek társadalmi hiedelemekhez, vallási hitrendszerekhez vagy értékekhez kapcsolódhatnak. A művészetben a színértelmezésnek egy igen fontos vonatkozása, hogy az adott szín milyen érzelmeket kelt a nézőben. Általánosságban azt a személyt, aki feketét visel merésznek, komolynak, magabiztosnak, erősnek és néha még felsőbbrendűnek is tekintik.

Trendi divat a fekete ruha – A fekete egy nagyon erős szín, általában erőt és merészséget képvisel.

Egy állásinterjún, egy találkozón vagy a barátokkal történő közös italozás során, koncerten vagy egy temetésen viselt fekete színnel ritkán tévedhetünk az öltözködési stílusunkkal kapcsolatban.

Trendi divat a fekete ruha – divattörténet

A 14. században fejlesztettek ki igazán jó minőségű fekete festéket. Mint sok más dologgal kapcsolatban a társadalomnak csak egy szűk rétege engedhette meg magának az új drága festéket. Az elit tagjai viseltek feketét. I. Erzsébet királynő miután 1588-ban sikeresen elhárította a spanyol armada invázióját, szemben a hagyományos fehér maszkos ábrázolásával fekete színnel díszítette magát.

1927-ben Coco Chanel hozott létre egy új divatvonalat, amelyben több fekete ruha is szerepelt és a “kis fekete ruha” eredetét itt találhatjuk meg. Audrey Hepburn fekete ruhája ezt a stílust futótűzként terjesztette el az egész világon. Manapság a fekete koktél ruhát azért viselik, mert vonzónak tartják benne a női testet, de ugyanez vonatkozik a jól vágott fekete öltönyökre is a férfi divatban.

A teljesen fekete ruhák

Coco Chanel azt mondta. “A feketének mindene megvan. Szépségük abszolút, ez a tökéletes harmónia.” Így kijelenthetjük, hogy a fekete nélkülözhetetlen a divatban. Az intelligenciát, a magabiztosságot és a vonzerőt sugározza. A mai napig van egy fajta negatív értelmezése, ennek ellenére nagyon sokan stabilnak és megbízhatónak tartják.

A fekete ruha a professzionalizmust képviseli és felelősségérzetet közvetít.

Miért viselünk fekete ruhát?

Christian Dior szerint: “Feketét bármikor viselhetsz. Bármilyen életkorban viselheted. Szinte bármilyen alkalomra viselheted.”

Attól függ, hogy kit kérdezel, mindenki mást fog válaszolni arra a kérdésre, hogy miért visel fekete ruhát. Vannak akik úgy vélik, hogy a fekete szín kiemeli, karcsúsítja az alakjukat. Mások pedig komolysággal, kitartással és hatalommal társítják és ezeket az üzeneteket szeretnék közvetíteni az embereknek. A fekete színű ruhák elegánsnak és kifinomultnak tűnhetnek.

 

A fekete a gyászt jelentette

Több mint 500 éven keresztül Európában és Amerikában a fekete a gyászt jelentette. Temetésen és egy ideig egy szeretett személy halála után viselték. Ez kezdetben a királyi család és az arisztokrácia szokása volt. Amikor bánatot tapasztaltak gyászruhát viseltek. A középkorban a gazdagok viseltek fekete bársonyt. Különösen az özvegyek viseltek gyászruhát a középkorban. A 18. században új osztály jön létre a kereskedelmi osztály, akik számára a drága szövet megfizethető lesz. A gazdag kereskedelmi európai osztály másolni szerette volna az arisztokráciát az öltözködésben és a divatban is. Ebbe a gyászruha is beletartozott.

Az ipari forradalom meghozta az új divat szabályokat. A technológiai fejlődés létrehozta az új és egyre inkább növekvő középosztályt. A gyártási technológiák fejlődésével pedig a tömegtermelést valósították meg. Így a fekete szövetek már nem számítottak kiváltságos elemeknek. A 19. századra a megfelelő gyászruha viselése már a tiszteletreméltóság jele volt és nem kötődött sem a vagyonhoz, sem a magasabb társdalmi osztályokhoz. Viktória királynő férjének Albert hercegnek 1861-ben bekövetkezett halálától kezdve fekete ruhát viselt, élete végéig 1901-ben bekövetkezett haláláig. Óriási hatással volt a divatra. A Viktoriánus kor divatjára jellemző volt, hogy az özvegy egy teljes évig viselte a gyászruhat. Majd az év leteltével még további másfél évig, de akkor már kisebb fekete díszítések megjelenhettek a gyászruhán.

Az 1920-as évekre a gyászruha viselése kezdett alábbhagyni.

A fekete az ellenkultúra színe

A huszadik század közepén az Egyesült Álllamokban az ellenkultúra védjegyeként a társadalomtól történő elvállás szimbólumaként, a tömegtől történő megkülönböztetés jelzéseként viselték a beat nemzedék tagjai. Az amerikai énekes Johnny Cash magát The Man in Black-nek nevezte, amely során azt szerette volna kifejezni, hogy politikai és társadalmi okokból visel feketét, hogy a szegények és a problémás életet élők melletti szolidaritását a világ tudtára adja.

Férfi divat a fekete öltöny viselése

A férfi divatban egy jól szabott fekete öltöny kifinomultan elegáns lehet. A formális szabály az, hogy a fekete öltöny egy klasszikus fehér inggel, csokornyakkendővel vagy fekete nyakkendővel tökéletes megjelenés. A partiszezonban a teljesen fekete ruha simának és élesnek tűnik. A textúrákat és a mélységet kell jól eltalálni az egyes daraboknál. Fekete inggel történő kombináció is jól mutathat, de a fekete öltöny egy fehér vagy egy fekete pólóval is jó választás lehet. “A fekete öltöny klub első szabálya: birtokolnod kell egyet!” Miért? Mert annyira sokoldalú és minden alkalomra használható.

 

 

trendi divat

 

 

 

Divattrend

 

A divat feltétlenül uralkodik a ruházatban. Online magazinunkban olyan híreket, érdekességeket szeretnénk az olvasóink számára összegyűjteni, amelyek hozzájárulnak a mindennapi élet színesítéséhez. Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélek emelő pillanatok. Amikor  egy ruhadarabot nem csak a funkciója, hanem az esztétikája miatt viseljük. Kifejezzük saját egyéniségünket, érzésvilágunkat és a világról alkotott gondolatainkat. A divat feltétlenül uralkodik a ruházatban, de divatos lehet bármi, ami formai megjelenéssel bír, sőt divatos lehet még egy gondolat, elképzlés is. Szeretnénk, ha olvasóink olyan bejegyzéseket olvasnának, amelyek jobbá teszik a mindennapjaikat.

A divat szó alatt általában egy adott kultúra vagy kor irányzatát értik, amely leggyakrabban az öltözködést, a protokolláris szokásokat és a társas érintkezés szabályait foglalja magába. A divat a legáltalánosabb értelemben a társas érintkezést irányító szokások rendszere. Divatként szokás hivatkozni azokra a fogalmakra, amikor az élet külső formáit, a társas érintkezés, a viselet, az öltözködés módját irányító vagy változó szokások összességéről, rendszeréről beszélünk. Divat lehet egy felkapott szokás, vagy valakinek, illetve valaminek egy adott időszakhoz köthető közkedveltsége.

Ralph Lauren úgy fogalmazta meg: “Amit teszek, az arról szól, hogy a lehető legjobb életet éld, és élvezd a körülötted lévő élet teljességét. Attól, amit viselsz, egészen addig, ahogy élsz, egészen addig, ahogy szeretsz.”

Illyés Gyula szerint “Törvényszerű, hogy ahol mindenki már rikítóan festi magát, divatot az kezd, aki tartózkodik ettől. Harminc éve még lehetett gépen szerelmes levelet írni; ma, amikor mindent gépen írunk, épp ez alpári.”

Online divatmagazinunk keresi, hogyan tudja segíteni az olvasóit az önkifejezésben, azoknak a pillanatoknak a megtalálásában, amelyekre boldogan emlékezünk vissza. Hisszük, hogy a jó életérzés, nem csak a nagy vagyonnal bíró személyeknek kíváltsága. Mindenkinek jár az érzes, hogy szépnek érezze magát és ezt a külvilág is visszajelezze számára. Ezekből a pillanatokból lesznek a szép emlékeink.

DIVAT TREND | TRENDI DIVAT | Amit teszek, az arról szól, hogy a lehető legjobb életet éld, és élvezd a körülötted lévő élet teljességét.

 

 

 

ÉLETMÓD

Az életmód szó szerinti jelentése, olyan szokásokat, attitüdöket, erkölcsi normákat jelöl, amelyek együttesen egy személy vagy egy csoport életmódját alkotják. Szociológiai értelemben az egyén vagy a csoport érdekei, véleményei, viselkedése és viselkedési orientációi.

Vidéken más életet folytatunk mint városban. Az életmód általában tükrözi az egyén hozzáállását, életmódját, értékeit vagy világnézetét. Ezért az életmód az önérzet kovácsolásának és a személyes identitással rezonáló kulturális szimbólumok létrehozásának eszköze.

Az életmódnak nem minden aspektusa önkéntes. Hiszünk benne, hogy a jó élet nem csak egy szűk kíváltságos, nagy vagyonnal rendelkező rétegnek jár. Olyan bejegyzéseket próbálunk közzétenni, amelyeknek segítségével felfedezheted saját magadat, a vágyaidat.

Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy inspiráljuk olvasóinkat a jobb élet megteremtésében. Bárhol vagyunk is a világban, bármilyen körülmények között, minden embernek fontos, hogy az életében legyenek olyan pillanatai, amelyek a sajátja, amikor kifejezheti egyéniségét.

 

KARRIER

Életünk jelentős részét a karrier építésével töltjük. Lehet, hogy egy vállalatnál dolgozunk alkalmazottként vagy tanulunk, hisszük, hogy a szabadidő kellemes eltöltése mindannyiunk számára fontos érték.

Szeretnénk, ha minden ember olyan munkát végezhetne, ami feltölti és jobbá teszi a mindennapjait. Ha olyan munkát végzel amit szeretsz, akkor nem dolgozol.

A karrier egy másik igen jelentős területe az, amikor az ember nem alkalmazottként dolgozik, hanem saját vállalkozásba kezd. Amikor vállalkozni kezdünk fontos, hogy ne egy plusz munkahelyet hozzunk létre saját magunk számára.

Sokkal inkább egy olyan rendszert, amelynek segítségével több szabadidőre, nagyobb önkiteljesedésre van lehetőségünk. Nagyon sok vállalkozó ott rontja el, hogy egy saját munkahelyet teremt magának, ahelyett, hogy egy olyan rendszert teremtene, amely további lehetőségeket biztosít számára.

 

RECEPTEK

Receptek – A konyha egy különleges helyszín az életünkben. Itt készülnek el azok az ételek, amelyeknek egészségesnek, finomnak és táplálónak kell lenniük. Olyan recepteket szeretnénk összegyűjteni és közzétenni, amelyeknek alkalmazásával könnyen, gyorsan és egyszerűen készíthetjük el konyhánk különlegességeit.

Elkötelezettek vagyunk abban, hogy olvasóinkat megpróbáljuk hozzásegíteni az apró boldog pillanatok megteremtésében. Nagyon sokszor van, hogy elfáradunk a rutinba, amelyeket napról napra valósítunk meg. Szeretnénk lelkesíteni olvasóinkat, olyan tartalmak közzétételével, amelyeknek megvalósítása talán hozzájárulhatnak a kellemesebb hétköznapokhoz.

Amikor a konyhai munkára gondolunk, fontos, hogy nyitottak legyünk, merjünk kipróbálni olyan dolgokat, amelyeket addig még nem. Természetesen fontos, hogy a saját stílusunk szerint tegyük. Tántoríthatatlanul azt gondoljuk, hogy minden embernek jár az a boldogság, amelyet a különleges fogások elkészítésével valósíthatunk meg.

 

 

SZÉPSÉG

A szépség relatív fogalom, szép az ami érdek nélkül tetszik. Minden nő és férfi vágyik arra, hogy valaki szépnek tartsa. A szépség ipar meghatározza az aktuális trendeket.

Szerintünk a szépség eléréséhez nem feltétlenül van szükség arra, hogy elkülönített bankszámlával rendelkezünk az adott cél elérésére. Sokkal inkább fontos, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Természetesen ahhoz, hogy jól érezzük magunkat fontos, hogy meglegyenek azok az eszközök, amelyek szükségesek a lelki egyensúlyunk eléréséhez. Egy utazás, nyaralás vagy csak egy kisebb kirándulás is hozzájárulhat lelki békénkhez.

Nagyszerű kikapcsolódás elutazni egy másik városba és ott csak egy picit sétálni, majd hazatérni. A kényeztetés minden nőnek és férfinek jár az arc- és testápolás területén.

Olyan bejegyzéseket szeretnénk közzétenni, amelyek hozzásegítik az olvasóinkat, hogy felfedezzék és megmutassák saját szépségüket.

 

HÍRESSÉGEK

A hírességek évszázadában, a XX. század elején indult a mozi világkörüli útjára. A század közepére a filmes világ központja Hollywood lett. A Hollywood-i álomgyár adta a világnak a sztár kultúrát. A filmvásznon szereplő csillagok fényűző életet éltek, vörös szőnyegen jelentek meg a filmbemutatókon és díjátadó esteken csodálhattuk őket.

A hírességek által élt fényűző, luxus élet azonban nem adatik meg mindenkinek. Ebben a rovatban a sztárok emberi arcát szeretnénk bemutatni. Azt gondoljuk és vitathatatlanul képviseljük, hogy lehet teljes életet élni abban az esetben is, hogy ha az ember nem luxus körülmények között éli mindennapjait.

A XXI. században egyre fontosabbá válik az önmagunk felé fordulás. Hisszük, hogy mindannyiunk számára elérhető eszközökkel életünk szebbé, jobbá, teljesebbé tehető. Olyan cikkeket szeretnénk közzétenni, amelyek hozzásegítik az olvasóinkat abban, hogy felfedezzék értékeiket és életüket saját értékeik szerint, egészségesen és boldogan éljék.

 

Trendi divat a fekete ruha

Hajtrendek 2022 2023 őszi téli divat

Hajtrendek 2022 2023 őszi téli divat

A legjobb férfi parfümök listája

A legjobb férfi parfümök listája

2023 divat

2023 divat

Trendi divat a fekete ruha

Trendi divat a fekete ruha

Mit jelent az impulzusvásárlás?

Mit jelent az impulzusvásárlás?

Divattrend a fehér ruha

Divattrend a fehér ruha

Vodka koktél receptek

Vodka koktél receptek

A legjobb vodka koktél receptek

A legjobb vodka koktél receptek

Margarita koktél receptje

Margarita koktél receptje

Mokány Csaba

Mokány Csaba
Scroll to top