Divat,  Divat cikkek

Trendi divat a kimonó

Trendi divat a kimonó

Trendi divat a kimonó

 

Trendi divat a kimonó – Japán nemzeti ruhája a kimonó, egy hagyományos japán ruhadarab. Négyzet alakú ujjú és téglalap alakú testtel. Hagyományosan széles szárnyal, úgynevezett obi-val viselik.

Divattrend a kimonó

Vincent van Gogh azt mondta: „Minden munkám a japán művészeten alapul.” A kimonó sok japán ember számára ad okot a büszkeségre. A kimonók már régóta inspirálják a nyugati divatot. Amikor a távol keleti kultúra elemei megjelennek a nyugati művészetekben felmerül a kérdés, hogy egy olyan kultúra, amelynek nem vagyunk a részei, hogyan ösztönözhet minket?

Amikor egyes művészeti irányzatokban felelhető egy másik kultúra motívumai, az mennyiben alakítja a különböző kultúrák értékeinek megbecsülését? Több mint 200 éves elzárkózás után 1853-ban nyitotta meg Japán kikötőit más országok előtt és hivatalosan is elkezdődött a kereskedelem. A nyugattól történő elzárkózás után megindult a kimonók és más japán tárgyak Európába, illetve az Egyesült Államokba történő áramlása.

A nyugati művészetek, amelyek ebben az időben az ókori görög és római művészethez, illetve a reneszánsz által megvalósított klasszikus értékekhez kötődtek, befogadták a távol keleti értékeket. Az olyan művészek, mint Claude Monet vagy Vincent van Gogh, Edgar Degas vagy Lloyd Wright lelkesen gyűjtötték a japán fametszetnyomatokat.

 

Divat a kimonó

A kimonók szerte a világon kultikus divatcikké váltak. A hagyományos japán ruha magával hozta a japán kultúra iránti érdeklődést az 1990-es évek végén. A divat iránt elhivatott, tudatos közönséget megérintette a kimonó finom mintázatai, pazar színei, feltűnő sziluettje.

 
Nagyszerű dolog blogot írni.