Divat cikkek

Trendi divat az indiai ruha

Trendi divat az indiai ruha

Trendi divat az indiai ruha – Az Indiában élő emberek különböző kultúrákból érkezhettek. Történelmi értelemben Indiában a férfi divat és a női divat olyan egyszerű ruhadarabokból fejlődött ki, mint a kaupina, a langota, az achkan, a lungi, a sari. A rituálék és a táncelőadások sokat befolyásolt a divat fejlődésében is. A városokban a nyugati ruházat általános és egységesen dominál. Indiában nagyon nagy a sokféleség az öltözködés terén.

 

  • kaupina
  • achkan
  • lungi
  • sari

A kaupinam, kaupina, langot vagy lungooty nem más mint egy ágyékkötő. Indiában a férfiak alsóneműként viselték a régi időkban. Ma már leginkább csak a dél-ázsiai bírkozók viselik sportruhaként, miközben gyakorolnak. Ez egy téglalap alakú pamutszövet volt, amelyet húrok segítségével rögzítettek.

Az Ackhan vagy Baghal bandi egy olyan térdig érő kabát. Számos regionális változata ismert. Általában hivatalos alkalmakkor viselték. Az achkan sherwani a hindukhoz kapcsolódik, a shrwanit pedig a muszlimok viselték. A két ruhadarab jelentős hasonlóságot mutat.

A lungi egy férfi szoknya. Általában az alsó derék köré kötnek a köldök alatt. Alkalmi viseletként és éjszakai viseletként népszerű. India azon részein viselték, ahol magasabb volt a hőség és a páratartalom és ezért az éghajlat kellemetlenné tette volna a zárt és szűk ruhák viselését.

A magyar nyelvben előforduló becézett női név hangzásával megegyező sari a legjellegzetesebb tradicionális női viselet, amelyet már teljesen biztosan látott, akár képen, akár filmben. Illetve a nyugati divat leginkább ezt a ruhadarabot integrálta a tradicionális indiai divatból.

 


 

Divat trend az indiai ruha

AZ 1960-as és az 1970-es években a nyugati divat magáévá tette az indiai öltözködés elemeit. Közen az indiai divat is felszívta a nyugati öltözködés bizonyos elemeit. A hagyományos indiai kézművesség, textíliák és technikák olyan motívumok, amelyek aktívan szerepelnek az 1980-as és 1990-es években a nyugati divattervezők által készített munkákban.

Egy ókori görög történész, Arrian feljegyzése szerint „Az indiánok vászonruhát használnak, ahogy Nearchus mondja, a fákról vett lenből készült, amiről már beszéltem. És ez a len vagy fehérebb színű, mint bármely más len, vagy a fekete emberek fehérebbé teszik a leneket. Van egy vászonfánkjuk, amely félúton nyúlik le a térd és a boka között, és egy ruhadarabjuk, amelyet részben a vállak köré dobnak, és részben a feje köré tekerednek. A nagyon jómódú indiánok elefántcsont fülbevalót viselnek; mert nem mindnyájan viselik őket. Nearchus azt mondja, hogy az indiánok különböző színekkel festik szakállukat; egyesek, hogy fehérnek tűnhetnek, mint a legfehérebbek, mások sötétkéknek; mások pirosak, mások lila, mások zöldek. Azok, akik bármilyen rangúak, nyáron esernyőket tartanak felettük. Fehér bőrű cipőt viselnek, gondosan megmunkáltak, cipőjük talpa pedig sokszínű és magasra emelt, hogy magasabbnak tűnjenek.”

 

 

Divat az indiai ruha

Mumbai egyik divatfővárosa Indiának, indo-nyugati ruházatnak nevezik a tradícionális indiai divat és a nyugati divat keveredését. További ruházati cikkek közé tartozik a churidar, a gamucha, a kurti és a kurta, valamint a sherwani.

Indiai férfi ruha

A tradicionális férfi divat indiában a férfi viselet területén a közelmúltban összekeveredett a nyugati divattal. A férfiak nadrágokat és ingeket viselnek. A hagyományos indiai férfi ruhák az Achkan / Sherwani, Bandhgala, Lungi, Kurta, Angarkha, Jama, Shalwar Kameez és Dhoti vagy Kurta Pajama.

A Dhotis egy nagyon gyakori tradícionális férfi ruha. Egy hosszú fehér színű vagy színes pamutcsík. Leginkább a vidéken, falvakban élő férfiak viselik. Néha egy öv segítségével rögzítik, vagy megfelelő csomagolással. A ruhát díszítik hímzéssel. Egész indiában népszerű. A különböző nyelvjárások különböző kifejezésekkel jelölik.

Indiai női ruha

Nagyon eltérő Indiában a női viselet. A női öltözködés kapcsolódik a helyi kultúrához, a valláshoz és az eltérő éghajlathoz is. Az északon élő és a keleten élő indiai nők a choli felsővel rendelkező sárit viselik. Ghahra choli együttesnek nevezik Indiában, amikor a hosszú szoknya felé egy leheng-nak hívott sálat vesznek fel. A dél Indiában élő nők hagyományosan sárit viselnek. A Saris akkor a legelegánsabb ruha, ha selyemből készül.

 

 

 

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bejegyzésben található linkek némelyike társult link, és ha rájuk kattint a vásárláshoz, jutalékot kapok. Felhívjuk figyelmét, hogy ezekre a vállalatokra és termékeikre a minőségük miatt hivatkozom, nem pedig a vásárlásokból származó jutalékra. A választás a tiéd, és az, hogy úgy döntesz-e, hogy vásárolsz valamit, teljesen rajtad múlik.

 

trendi divat

 

DIVAT TREND – A divat feltétlenül uralkodik a ruházatban. Online magazinunkban olyan híreket, érdekességeket szeretnénk az olvasóink számára összegyűjteni, amelyek hozzájárulnak a mindennapi élet színesítéséhez. Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélek emelő pillanatok. Amikor  egy ruhadarabot nem csak a funkciója, hanem az esztétikája miatt viseljük. Kifejezzük saját egyéniségünket, érzésvilágunkat és a világról alkotott gondolatainkat. A divat feltétlenül uralkodik a ruházatban, de divatos lehet bármi, ami formai megjelenéssel bír, sőt divatos lehet még egy gondolat, elképzlés is. Szeretnénk, ha olvasóink olyan bejegyzéseket olvasnának, amelyek jobbá teszik a mindennapjaikat.

A divat szó alatt általában egy adott kultúra vagy kor irányzatát értik, amely leggyakrabban az öltözködést, a protokolláris szokásokat és a társas érintkezés szabályait foglalja magába. A divat a legáltalánosabb értelemben a társas érintkezést irányító szokások rendszere. Divatként szokás hivatkozni azokra a fogalmakra, amikor az élet külső formáit, a társas érintkezés, a viselet, az öltözködés módját irányító vagy változó szokások összességéről, rendszeréről beszélünk. Divat lehet egy felkapott szokás, vagy valakinek, illetve valaminek egy adott időszakhoz köthető közkedveltsége.

Ralph Lauren úgy fogalmazta meg: “Amit teszek, az arról szól, hogy a lehető legjobb életet éld, és élvezd a körülötted lévő élet teljességét. Attól, amit viselsz, egészen addig, ahogy élsz, egészen addig, ahogy szeretsz.”

Illyés Gyula szerint “Törvényszerű, hogy ahol mindenki már rikítóan festi magát, divatot az kezd, aki tartózkodik ettől. Harminc éve még lehetett gépen szerelmes levelet írni; ma, amikor mindent gépen írunk, épp ez alpári.”

Online divatmagazinunk keresi, hogyan tudja segíteni az olvasóit az önkifejezésben, azoknak a pillanatoknak a megtalálásában, amelyekre boldogan emlékezünk vissza. Hisszük, hogy a jó életérzés, nem csak a nagy vagyonnal bíró személyeknek kíváltsága. Mindenkinek jár az érzes, hogy szépnek érezze magát és ezt a külvilág is visszajelezze számára. Ezekből a pillanatokból lesznek a szép emlékeink.

ÉLETMÓD

Az életmód szó szerinti jelentése, olyan szokásokat, attitüdöket, erkölcsi normákat jelöl, amelyek együttesen egy személy vagy egy csoport életmódját alkotják. Szociológiai értelemben az egyén vagy a csoport érdekei, véleményei, viselkedése és viselkedési orientációi.

Vidéken más életet folytatunk mint városban. Az életmód általában tükrözi az egyén hozzáállását, életmódját, értékeit vagy világnézetét. Ezért az életmód az önérzet kovácsolásának és a személyes identitással rezonáló kulturális szimbólumok létrehozásának eszköze.

Az életmódnak nem minden aspektusa önkéntes. Hiszünk benne, hogy a jó élet nem csak egy szűk kíváltságos, nagy vagyonnal rendelkező rétegnek jár. Olyan bejegyzéseket próbálunk közzétenni, amelyeknek segítségével felfedezheted saját magadat, a vágyaidat.

Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy inspiráljuk olvasóinkat a jobb élet megteremtésében. Bárhol vagyunk is a világban, bármilyen körülmények között, minden embernek fontos, hogy az életében legyenek olyan pillanatai, amelyek a sajátja, amikor kifejezheti egyéniségét.

 

KARRIER

Életünk jelentős részét a karrier építésével töltjük. Lehet, hogy egy vállalatnál dolgozunk alkalmazottként vagy tanulunk, hisszük, hogy a szabadidő kellemes eltöltése mindannyiunk számára fontos érték.

Szeretnénk, ha minden ember olyan munkát végezhetne, ami feltölti és jobbá teszi a mindennapjait. Ha olyan munkát végzel amit szeretsz, akkor nem dolgozol.

A karrier egy másik igen jelentős területe az, amikor az ember nem alkalmazottként dolgozik, hanem saját vállalkozásba kezd. Amikor vállalkozni kezdünk fontos, hogy ne egy plusz munkahelyet hozzunk létre saját magunk számára.

Sokkal inkább egy olyan rendszert, amelynek segítségével több szabadidőre, nagyobb önkiteljesedésre van lehetőségünk. Nagyon sok vállalkozó ott rontja el, hogy egy saját munkahelyet teremt magának, ahelyett, hogy egy olyan rendszert teremtene, amely további lehetőségeket biztosít számára.

 

RECEPTEK

Receptek – A konyha egy különleges helyszín az életünkben. Itt készülnek el azok az ételek, amelyeknek egészségesnek, finomnak és táplálónak kell lenniük. Olyan recepteket szeretnénk összegyűjteni és közzétenni, amelyeknek alkalmazásával könnyen, gyorsan és egyszerűen készíthetjük el konyhánk különlegességeit.

Elkötelezettek vagyunk abban, hogy olvasóinkat megpróbáljuk hozzásegíteni az apró boldog pillanatok megteremtésében. Nagyon sokszor van, hogy elfáradunk a rutinba, amelyeket napról napra valósítunk meg. Szeretnénk lelkesíteni olvasóinkat, olyan tartalmak közzétételével, amelyeknek megvalósítása talán hozzájárulhatnak a kellemesebb hétköznapokhoz.

Amikor a konyhai munkára gondolunk, fontos, hogy nyitottak legyünk, merjünk kipróbálni olyan dolgokat, amelyeket addig még nem. Természetesen fontos, hogy a saját stílusunk szerint tegyük. Tántoríthatatlanul azt gondoljuk, hogy minden embernek jár az a boldogság, amelyet a különleges fogások elkészítésével valósíthatunk meg.

 

SZÉPSÉG

A szépség relatív fogalom, szép az ami érdek nélkül tetszik. Minden nő és férfi vágyik arra, hogy valaki szépnek tartsa. A szépség ipar meghatározza az aktuális trendeket.

Szerintünk a szépség eléréséhez nem feltétlenül van szükség arra, hogy elkülönített bankszámlával rendelkezünk az adott cél elérésére. Sokkal inkább fontos, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Természetesen ahhoz, hogy jól érezzük magunkat fontos, hogy meglegyenek azok az eszközök, amelyek szükségesek a lelki egyensúlyunk eléréséhez. Egy utazás, nyaralás vagy csak egy kisebb kirándulás is hozzájárulhat lelki békénkhez.

Nagyszerű kikapcsolódás elutazni egy másik városba és ott csak egy picit sétálni, majd hazatérni. A kényeztetés minden nőnek és férfinek jár az arc- és testápolás területén.

Olyan bejegyzéseket szeretnénk közzétenni, amelyek hozzásegítik az olvasóinkat, hogy felfedezzék és megmutassák saját szépségüket.

 

HÍRESSÉGEK

A hírességek évszázadában, a XX. század elején indult a mozi világkörüli útjára. A század közepére a filmes világ központja Hollywood lett. A Hollywood-i álomgyár adta a világnak a sztár kultúrát. A filmvásznon szereplő csillagok fényűző életet éltek, vörös szőnyegen jelentek meg a filmbemutatókon és díjátadó esteken csodálhattuk őket.

A hírességek által élt fényűző, luxus élet azonban nem adatik meg mindenkinek. Ebben a rovatban a sztárok emberi arcát szeretnénk bemutatni. Azt gondoljuk és vitathatatlanul képviseljük, hogy lehet teljes életet élni abban az esetben is, hogy ha az ember nem luxus körülmények között éli mindennapjait.

A XXI. században egyre fontosabbá válik az önmagunk felé fordulás. Hisszük, hogy mindannyiunk számára elérhető eszközökkel életünk szebbé, jobbá, teljesebbé tehető. Olyan cikkeket szeretnénk közzétenni, amelyek hozzásegítik az olvasóinkat abban, hogy felfedezzék értékeiket és életüket saját értékeik szerint, egészségesen és boldogan éljék.

férfi parfüm

vodka koktél

Mokány Csaba

Nagyszerű dolog blogot írni.