Trendi divat, divattrend a fekete szövetkabát | trendi divat|divattrend
Divat

Trendi divat, divattrend a fekete szövetkabát
A fekete szövetkabátot nagyon sokan az elegáns alkalmakra tartogatjuk. Azonban a szimpla utcai viseletnek is tökéletes eleme lehet. Nagyon sokféle stílusban megjelenhetnek, akár nőies, sportos, de a lezser elegancia részeként is tökéletessé tehetik megjelenésünket.

 

A fekete a gyász jele

 

A középkorban a gazdag emberek fekete gyászruhát viseltek. Kezdetben csak a királyi udvar és az arisztokrácia tagjai. A 18. században a iparosodás kövekteztében kialakult egy új osztály, a kereskedőké, amely megengedhette magának a drága ruhát.

 

Később azonban általánosan elfogadottá vált, hogy a gyászolók, leginkább az özvegyek fekete ruhákban öltözködnek. Általánosan elfogadott, hogy a gyászruhákat a halelesetet követően egy évig viselték. Voltak azonban olyanok, akik úgy gondolták, „hogy szükségtelenül növeli az igazán szenvedő rokonok komorságát és elkeseredettségét, nyilvánvalónak kell lennie mindazok számára, akik valaha is részt vettek ezekben a nyomorúságos rítusokban.”

Trendi divat divattrend a fekete szövetkabát
A fekete az ellenkultúra színe

 

A huszadik század közepén a beat generáció az ellenkultúra jeleként kezdte viselni a fekete ruhát. Ezt, mint a társadalomtól való elkülönüllés szimbolumaként használták. Azt szerették volna kifejezni, hogy a világ értse meg, együttéreznek a szegényekkel és a társadalaom perifériájára jutottakkal szolidaritást vállalnak.

 

Az ellenkultúrák érétkei és viselkedési normái eltérnek a többségi társadalomtól. Olykor teljesen ellentétesek a mainstream kulturális erkölcseivel. Kiemelkedő ellenkultúrák a nyugati társadalmakban az alevellerek (XVII. Század), a bohémek (XIX. Század), a Beat-generáció (50-es és 60-as évek), majd az 1960-as évektől kezdődően a globalizált ellenkultúrák.

 

A nyugati világban a 60-as években fejlődött ki és a mai napig tartó establishment-ellenes kulturális jelenség. Az Egyesült Államokban a polgárjogi mozgalom, a vietnmi háborúval kapcsolatos ellenállás, a nőjogi mozgalmak, a szexuális egyenjogúság, a faji szegregáció megszüntetése jellemzi. Híres mozgalmai a Brit invázió, a Hippi, Swinging.

 

Trendi divat divattrend a fekete szövetkabát
A fekete egy divatos szín

 

A huszadik század végére a városi nők divatos színként fogadták el. A fekete szövetkabát nem egy szezonra szól. Sokan vagyunk, akik nem engedhetjük meg magunknak a magas árát, ezért amikor elhatározzuk magunkat, hogy megvesszük, mindenképpen tudnunk kell azt, hogy több éven keresztül fogjuk viselni.

 

Trendi divat divattrend a fekete szövetkabát

 

 

A fekete kabátok mellett szól, hogy nagyon sokféle stílusban megjelenhetnek. Sokan gondolják úgy, hogy a fekete szín viselése szomorúságot teremt. Azonban, ha a megfelelő kiegészítőkkel viseljük, akkor sokkal inkább elegáns hatást fog kelteni a fekete szín és nem szomorúságot.

 

A fekete szövetkabát viselése tehát elegáns. Igazi klasszikus megjelenést biztosít, a kifinomult nőiesség megteremtésében is szerepet játszik. Könnyen kombinálható más színekkel és más darabokkal.

 

 

Trendi divat divattrend a fekete szövetkabát
 

Fekete szövet kabát viselése férfiként

 

A fekete kabát azért kíváló választás, mert bárhogyan aláöltözhetünk. Üzleti elegáns stílust képvisel, ha öltönyt viselónk alatta. Extravagáns sportos eleganciát sugároz, hogy ha farmer és póló fölé vesszük fel.

 
Fontos, hogy megtaláljuk a saját testalkatunk és a saját stílusunk szerinti megfelelő inget és nyakkendőt. Olyan fekete szövetkabátot kell találnunk, ami nem túl alkalmi és tökéletesen illik a saját személyes stílusunkhoz annak érdekében, hogy igazán elegáns megjelenésünk legyen.

 

Egy igazán különleges és nagyszerű lehetőség, hogy ha egy testhezálló fehér pólóval viseljük. A kontrasztos hatással igazán vagány és stílusos lehet az öltözködésünk. A fekete szövet kabát az egyik legsokoldalúbb darabja lesz a ruhatárunknak.

 

 

Trendi divat divattrend a fekete szövetkabát

 
 

A kiegészítők

 

A fekete szövetkabáthoz fontos, hogy megfelelő táskát válasszunk. Harmonizálnia kell ennek a kiegészítőnek.
Egy nagy sál viselése a fekete szövetkabát felett szintén egy olyan eszköz, amelynek segítségével teljesen új stílust adunk a kabátunk fölé.
 

Igazán trendi és elegáns a kalap viselése. Azonban annak érdekében, hogy a lehető legjobb hatást érjük el, mindenképpen kérjük egy olyan szakember segítségét, akinek a kalapkészítés a szakterülete. Ha tetszett és szeretnél még olvasni minket, iratkozz fel a Google News csatornánkra, hogy ne maradj le az újdonságokról és kedveld Facebook oldalunkat.

 

https://pinterest.com/pin/410672059784468840/
https://pinterest.com/pin/406661041361556482/
https://pinterest.com/pin/712202128578548028/

 


 

Schilling Kolos

Magyarország Philip Treacy-je 1973-ban született, Tatán. 1999-től kezdett kalapokkal foglalkozni, kalaptervezőként a magyar média legtöbbet foglalkoztatott alakja napjainkban. Az ELITE magazinban a Magyar Kalapkirálynak nevezték. A Nemzeti Vágta jelmeztervezője és stylistja. A kalaposmesterséget édesanyja, Schilling Lajosné révén sajátította el. A 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyzőjének Pápai Jocinak rendkívül feltűnő, a magyar huszár hagyományt felelevenítő viseletének jelmeztervezője.

Facebook: Schilling Kolos | Facebook

Instagram: Schilling Kolos (@schillingkolos) • Instagram-fényképek és -videók

Wikipedia: Schilling Kolos – Wikipédia (wikipedia.org)

 

Nagyszerű dolog blogot írni.