Divat

Tudod mit jelent a fordított hajmosás?

Tudod mit jelent a fordított hajmosás?

Ha még nem hallottad a kifejezést, akkor olvasd el a cikkünket és derítsd ki, hogy mit jelent. Ha felborzolja a kedélyeidet és idegességet okoz a naponta megjelenő újdonságok követése, akkor most nem kell sokat aggódnod.

A fordított hajmosás egy nagyon egyszerű dolog. Míg sokunknál nagy változazatosságot jelent a hajmosás között eltelt idő. Sokan vagyunk akik hetente, mások naponta megmossák a hajukat. Bizonyos emberek pedig felcserélik a hagyományos hajmosási rutin sorrendjét.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Biolage (@biolage)

A fordított hajmosás az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend a hajápolási iparban. Az egyre több nő és férfi kipróbálja ezt a módszert, és számos hajápolási szakértő is ajánlja.

A hajmosás alapelve az, hogy a hajat a hagyományos módon, azaz sampont használva, először megmossuk, majd ezt követően a hajbalzsamot használjuk. Ezzel ellentétben a fordított hajmosás során először a hajbalzsamot használjuk, majd ezt követően öblítjük ki, majd mossuk meg a hajat.

 

 

 

 

Tudod mit jelent a fordított hajmosás?

„Az olaj előtti vagy forró olajos kezeléshez hasonlóan (amelyet mosás előtt száraz hajra alkalmaznak) [fordított hajmosás] táplálja a hajat, növeli annak erejét és rugalmasságát” – mondja Philip Berkovitz, hajszakértő és a Philip B. Haircare alapítója.

Ennek az eljárásnak számos előnye van. Először is, a hajbalzsam az első alkalmazás után azonnal felvesszük, így sokkal hatékonyabb és intenzívebb hatást érhetünk el vele. Emellett a haj több nedvességet tartalmaz, és sokkal selymesebb, puha és fényes lesz.

 

 

 

 

Ezenkívül a fordított hajmosás segíthet a haj egészségének fenntartásában. A sampont használva a hajszálakat megtisztítjuk a szennyeződésektől, de ugyanakkor eltávolítjuk a haj természetes olajait is. Az olajok nélkül a haj szárazabb és törékenyebb lesz. A fordított hajmosás során azonban a hajbalzsam visszapótolja az olajokat, így a haj egészségesebb és erősebb marad.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a fordított hajmosás nem mindenki számára megfelelő. Ha például nagyon vékony hajad van, akkor könnyen összekeveredhetnek a hajszálak, és nehezebb lehet kifésülni a hajadat. Emellett, ha olyan hajápolási termékeket használsz, amelyekben sok a szilikon, akkor a fordított hajmosás során az olajok helyett a szilikonokat viheted fel a hajadra, ami hosszú távon nem előnyös a hajad számára.

Összességében elmondható, hogy a fordított hajmosás egy hatékony és egészséges módszer a haj ápolására. Ha azonban úgy érzed, hogy ez a módszer nem neked való, vagy ha bármilyen kérdésed van a hajápolással kapcsolatban, mindig kérj tanácsot egy szakértőtől, aki segíteni tud neked.

 

 

Tudod mit jelent a fordított hajmosás? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nagyszerű dolog blogot írni.