Új frizura divattrend 2022 telén
Divat

Új frizura divattrend 2022 telén

2022 novemberében már az őszi hónapok utolsó hónapjában járunk és nemokára eljön a tél. Ezen a télen egy igazán különleges új hajszíntrend hódít és lesz nagyon népszerű. Korábban a hajszíntrendeket ugyanúgy mint a frizurát, vagy a divatot a média, a divatipar és a filmipar diktálta.

 

Ma a közösségi médiával kiegészülve napról napra értesülünk újabb és újabb frizura trendekről. Arra már nincsen lehetőség, hogy mindenki kövesse a divatirányzatokat, hiszen a hatalmas kommunikációs erőforrások rendelkezésre állása mellett a hölgyek nap, mint nap új frizurát készíthetnének maguknak.

 

Sokkal inkább a hírességek követése helyett, a saját egyedi stílusunkkal a saját kedvünkkel kell foglalkozni, amikor ki szeretnénk próbálni egy új hajtrendet. Abban az esetben, hogy ha felfedezzük, hogy a saját stílusunknak megfelelő inspirációt láttunk a frizura trendek között és kedvünk is van hozzá, próbáljuk ki!
A teknősbéka hajszíntrend

 

Miről szól a teknősbéka hajszín trend? A teknsőbéka szórakoztató és sok speciális effektust tartalmaz, amellyel lehet játszni. Kiemelés, babylights, ombré, sombré és rootolás. A teknősbéka egy puha, természetes hajszín. Lágy karamell tónus és arany szóke, illetve mézes szőke és gesztenyebarna árnyalatok keverésével jön létre.

 

Az ombre és a balayage riválisa lett a legnépszerűbb hajfestésárnyalat. Az új stílus a teknősbéka hajszín és a 2022-es év téli szezonjában nagyon népszerű lesz. A teknsőbéka francia nyelven Ecaille és ezen a néven is ismert az új frizuratrend.

 

A barna, szőke és vörös tónusú haj felturbózásának egy nagyszerű módja lesz ez a trend. A készítése során a sötétebb gyökereket meleg színrányalatokkal rétegezzük, amely kiemelkedő és gyönyörű megjelenést hoz létre.

  Az ombre kifinomult továbbfejlesztése

 

Első ránézésre azt mondhatjuk, hogy ez az új trend az ombre és a balayage tehcnikák összekeverése. Valóban, nagyon hasonlít hozzá. Azonban a teknősbékahaj esetében először a saját hajszínt gazdagítjuk. Mégpedig úgy, hogy a természetes hajszínt mélyítjük.

 

Utána pedig kiemeléseket adunk hozzá. Amelyek magasabbra kerülnek mint az ombre esetében. Amíg az ombre hajfestés esetén arra koncentrálunk, hogy a sötétből a világos színekbe fokozatos legyen az átmenet, a teknősbéka hajszín esetében a speciális színek kiemelt árnyalatok.

 

Ezek a speciális színek pedig lehetnek például karamell, méz, csokoládé vagy mahagóni. Sokkal melegebb és aranyosabb színek mint az ombre hajfestés esetében.

 


 

 

Teknősbéka szín

 

A teknősbékahéj barna, fekete és narancssárga minta, amelyet nagyon sok alkalommal használnak különböző termékek előállítása során. Reneszánsz képkeretek, teáskészletek, ékszerdobozok. Ezeket a teknőséka páncéljából készített tárgyakat kínában és japánban találhatjuk meg legnagyobb számban.

 

A valódi teknőséka kereskedelem pusztító hatással lett a populációra, ezért ma már súlyosan veszélyeztetett állatként tartják számon. A huszadik század elején a nyugati kultúrák a műanyag egy korai változatának felhasználásával készítettek teknősbéka színű tárgyakat.

 

Az 1920-as és az 1930-as években a legnépszerűbb ilyen műanyagból, celluloidból készült tárgy a szemüvegkeret volt, majd az 50-es években készült el a teknősbéka napszemüveg, amely mind a mai napig trendi. Vintage 50-es évekbeli darabnak számít.

 
https://www.pinterest.com/pin/155303887690753371/

Vannak olyan ruhagyártók, akik szövetet is készítettek ezzel a mintázattal, de a hajcsatok is rendelkeznek teknősbéka színnel készült darabokkal.

 


A teknősbéka hajszín nagyon komoly karbantartást igényel

 

Az új trend nagyon komoly hangulattal rendelkezik, azonban mielőtt kipróbálnánk, tudnunk kell, hogy a karbantartása sokkal több erőfeszítést igényel, mint az ombre. Teknősbéka hajszín viselése esetén a természetes hajszín is megváltozik.

 

Így amikor nő a hajunk az látványos lesz a gyökereknél. Abban az esetben, hogy ha nem állunk készen arra, hogy folyamatosan javítsuk a gyökérnél a frizurát meg kell kérnünk a fodrászunkat arra, hogy szinező tonikot használjon ne festéket.

 

Ebben az esetben a szín fokozatosan elhalványul, amiközben nő a hajunk.
Nagyszerű dolog blogot írni.