Valósítsd meg heti 2 órában ezt a boldogabb életedért!

Valósítsd meg heti 2 órában ezt a boldogabb életedért!

Valósítsd meg heti 2 órában ezt a boldogabb életedért!  – Olyan nehéz kérdés az, hogy ha általánosságban gondolunk a boldogságra. Te boldog ember vagy? A boldogság meghatározása nagyon sokféle lehet. Sőt szerintem sokan vagyunk, akik azt egy átmeneti állapotnak gondoljuk csak.

Mégis szoktuk használni, amikor az általános érzéseinkről beszélünk. Boldognak érzem magam. Boldog az életem. Ezek nagyon jó kifejezések, de vajon igazából mit is gondolunk amikor azt mondjuk, hogy boldog vagyok?

Az elmúlt időszakban a gazdasági válság olyan eseményeket idézett elő, amelynek következtében sokan lehetnek stresszesek. Az egészséges élethez viszont fontos, hogy valamilyen szinten kezelni tudjuk a stresszt és meg tudjuk teremteni a boldogságot.

Itt van egy rövid beszámoló arról, hogy egy legújabb tanulmány során hogyan lehetséges boldogabb életet létrehozni.

 

Mikot vagyunk boldogok?

A boldogságot nagyon sok ember egy cél megvalósításában véli elérni. A szakértők ezzel szemben úgy gondolják, hogy egy kitervelt cél után történő vég nélküli törtetés nem éppen a boldogság forrása. A szakértők szerint akármekkora sikert is ért el egy ember, mindig van több, amit birtokolhat és többet kaphat belőle.

Van azonban egy olyan módszer, amelyik teljesen ingyenes, a tudomány mai álláspontja szerint bizonyítottan boldogságot okoz. Itt van egy gyakorlat, amit, ha minden héten két órán keresztül elvégzünk, akkor sokkal boldogabbak és egészségesebbek lehetünk egy tanulmány szerint.

Ha valaki minden héten legalább két órát eltölt a természetben, akkor az boldogabbá és egészségesebbé teheti. Az Exteri Egyetem tanulmánya szerint, akik minden héten két órát a természetben töltenek, azok vidámabbak, boldogabbak és egészségesebbek. Lelki és fizikai értelemben is jobb állapotban vannak.

 

Boldogság tudományos alapon

A Scientific Reports által közölt tanulmány tanulságai szerint a két óra volt a határérték. Akik ennél kevesebb időt töltöttek a természetben, nem számoltak be különösebb haszonról. A résztvevők többsége azt állította, hogy közel volt a lakóhelyükhöz általában 3 kilométeren belül.

A tanulmányban utalnak arra, hogy a helyi városi zöldterületek meglátogatása is jó dolognak tűnik. A heti két óra egy reális cél a legtöbb ember számára. Ha ennél több időt töltünk a szabadban, az még hasznosabb. Azonban ez a plusz előny csak a heti 5-6 óra elérésig marad fenn. Amikor ezt a szintet elérték a vizsgált egyének, már semmilyen plusz előnyről nem számoltak be.

Minden héten szánj 2 órát arra, hogy kimozdulsz a szabadba. A lényeg tekintetében mindegy, hogy milyen jóleső tevékenységet végzel a szabadban, abban az esetben, hogy ha meglesz a heti 2 óra, egy idő után érezhető lesz a jótékony hatása.

 

 

 

 

 

Rajta hát!

 

Ne késlekedjünk, találjuk meg a lakóhelyünkhöz legközelebbi helyet. Jelöljük ki az időpontot és töltsünk el minden héten két óránál hosszabb időt a természetben annak érdekében, hogy boldogabbak és egészségesebbek legyünk!

 

Valósítsd meg heti 2 órában ezt a boldogabb életedért!

  

 

A divat feltétlenül uralkodik a ruházatban. Online magazinunkban olyan híreket, érdekességeket szeretnénk az olvasóink számára összegyűjteni, amelyek hozzájárulnak a mindennapi élet színesítéséhez. Hiszünk benne, hogy mindenkinek járnak a lélek emelő pillanatok. Amikor egy ruhadarabot nem csak a funkciója, hanem az esztétikája miatt viseljük. Kifejezzük saját egyéniségünket, érzésvilágunkat és a világról alkotott gondolatainkat. A divat feltétlenül uralkodik a ruházatban, de divatos lehet bármi, ami formai megjelenéssel bír, sőt divatos lehet még egy gondolat, elképzlés is. Szeretnénk, ha olvasóink olyan bejegyzéseket olvasnának, amelyek jobbá teszik a mindennapjaikat.

A divat szó alatt általában egy adott kultúra vagy kor irányzatát értik, amely leggyakrabban az öltözködést, a protokolláris szokásokat és a társas érintkezés szabályait foglalja magába. A divat a legáltalánosabb értelemben a társas érintkezést irányító szokások rendszere. Divatként szokás hivatkozni azokra a fogalmakra, amikor az élet külső formáit, a társas érintkezés, a viselet, az öltözködés módját irányító vagy változó szokások összességéről, rendszeréről beszélünk. Divat lehet egy felkapott szokás, vagy valakinek, illetve valaminek egy adott időszakhoz köthető közkedveltsége.

Ralph Lauren úgy fogalmazta meg: “Amit teszek, az arról szól, hogy a lehető legjobb életet éld, és élvezd a körülötted lévő élet teljességét. Attól, amit viselsz, egészen addig, ahogy élsz, egészen addig, ahogy szeretsz.”

Illyés Gyula szerint “Törvényszerű, hogy ahol mindenki már rikítóan festi magát, divatot az kezd, aki tartózkodik ettől. Harminc éve még lehetett gépen szerelmes levelet írni; ma, amikor mindent gépen írunk, épp ez alpári.”

Online divatmagazinunk keresi, hogyan tudja segíteni az olvasóit az önkifejezésben, azoknak a pillanatoknak a megtalálásában, amelyekre boldogan emlékezünk vissza. Hisszük, hogy a jó életérzés, nem csak a nagy vagyonnal bíró személyeknek kíváltsága. Mindenkinek jár az érzes, hogy szépnek érezze magát és ezt a külvilág is visszajelezze számára.

 

Ezekből a pillanatokból lesznek a szép emlékeink.

 

 

 

divat trend

trendi divat

férfi parfüm

vodka koktél

Mokány Csaba

Valósítsd meg heti 2 órában ezt a boldogabb életedért!

Hajtrendek 2022 2023 őszi téli divat

Hajtrendek 2022 2023 őszi téli divat

A legjobb férfi parfümök listája

A legjobb férfi parfümök listája

2023 divat

2023 divat

Trendi divat a fekete ruha

Trendi divat a fekete ruha

Mit jelent az impulzusvásárlás?

Mit jelent az impulzusvásárlás?

Divattrend a fehér ruha

Divattrend a fehér ruha

Vodka koktél receptek

Vodka koktél receptek

A legjobb vodka koktél receptek

A legjobb vodka koktél receptek

Margarita koktél receptje

Margarita koktél receptje

Mokány Csaba

Mokány Csaba
Scroll to top