Életmód

Valósítsd meg heti 2 órában ezt a boldogabb életedért!
Valósítsd meg heti 2 órában ezt a boldogabb életedért!

Valósítsd meg heti 2 órában ezt a boldogabb életedért!  – Olyan nehéz kérdés az, hogy ha általánosságban gondolunk a boldogságra. Te boldog ember vagy? A boldogság meghatározása nagyon sokféle lehet. Sőt szerintem sokan vagyunk, akik azt egy átmeneti állapotnak gondoljuk csak.

Mégis szoktuk használni, amikor az általános érzéseinkről beszélünk. Boldognak érzem magam. Boldog az életem. Ezek nagyon jó kifejezések, de vajon igazából mit is gondolunk amikor azt mondjuk, hogy boldog vagyok?

Az elmúlt időszakban a gazdasági válság olyan eseményeket idézett elő, amelynek következtében sokan lehetnek stresszesek. Az egészséges élethez viszont fontos, hogy valamilyen szinten kezelni tudjuk a stresszt és meg tudjuk teremteni a boldogságot.

Itt van egy rövid beszámoló arról, hogy egy legújabb tanulmány során hogyan lehetséges boldogabb életet létrehozni.
Mikor vagyunk boldogok?

A boldogságot nagyon sok ember egy cél megvalósításában véli elérni. A szakértők ezzel szemben úgy gondolják, hogy egy kitervelt cél után történő vég nélküli törtetés nem éppen a boldogság forrása. A szakértők szerint akármekkora sikert is ért el egy ember, mindig van több, amit birtokolhat és többet kaphat belőle.

Van azonban egy olyan módszer, amelyik teljesen ingyenes, a tudomány mai álláspontja szerint bizonyítottan boldogságot okoz. Itt van egy gyakorlat, amit, ha minden héten két órán keresztül elvégzünk, akkor sokkal boldogabbak és egészségesebbek lehetünk egy tanulmány szerint.

Ha valaki minden héten legalább két órát eltölt a természetben, akkor az boldogabbá és egészségesebbé teheti. Az Exteri Egyetem tanulmánya szerint, akik minden héten két órát a természetben töltenek, azok vidámabbak, boldogabbak és egészségesebbek. Lelki és fizikai értelemben is jobb állapotban vannak.
Boldogság tudományos alapon

A Scientific Reports által közölt tanulmány tanulságai szerint a két óra volt a határérték. Akik ennél kevesebb időt töltöttek a természetben, nem számoltak be különösebb haszonról. A résztvevők többsége azt állította, hogy közel volt a lakóhelyükhöz általában 3 kilométeren belül.

A tanulmányban utalnak arra, hogy a helyi városi zöldterületek meglátogatása is jó dolognak tűnik. A heti két óra egy reális cél a legtöbb ember számára. Ha ennél több időt töltünk a szabadban, az még hasznosabb. Azonban ez a plusz előny csak a heti 5-6 óra elérésig marad fenn. Amikor ezt a szintet elérték a vizsgált egyének, már semmilyen plusz előnyről nem számoltak be.

Minden héten szánj 2 órát arra, hogy kimozdulsz a szabadba. A lényeg tekintetében mindegy, hogy milyen jóleső tevékenységet végzel a szabadban, abban az esetben, hogy ha meglesz a heti 2 óra, egy idő után érezhető lesz a jótékony hatása.

 
 

Rajta hát!

 

Ne késlekedjünk, találjuk meg a lakóhelyünkhöz legközelebbi helyet. Jelöljük ki az időpontot és töltsünk el minden héten két óránál hosszabb időt a természetben annak érdekében, hogy boldogabbak és egészségesebbek legyünk!

 

Valósítsd meg heti 2 órában ezt a boldogabb életedért!

 
 
Ha tetszett és szeretnél még olvasni minket, iratkozz fel a Google News csatornánkra, hogy ne maradj le az újdonságokról és kedveld Facebook oldalunkat.

 

Nagyszerű dolog blogot írni.