Van lehetőség a divatipar fenntarthatóságának növelésére
Divat

Van lehetőség a divatipar fenntarthatóságának növelésére

Van lehetőség a divatipar fenntarthatóságának növelésére – Egy környezetvédelmi csoport, a WRAP arra szólítja fel a márkákat, hogy vezessenek be körkörös üzleti modelleket, olyanokat, mint például a használt ruha újrahasznosítása vagy ruhakölcsönzési rendszerek.

A környezetvédelmi csoport szerint a divatiparnak törekednie kell arra, hogy fenntarthatóbbá váljon. Az ENSZ közleménye szerint a divatipar felelős a globális szén-dioxid-kibocsátás nyolc százalékáért, miközben a textilipari dolgozókat igen gyakran rosszul fizetik és nem megfelelő munkakörülmények között dolgoznak.

Az Egyesült Királyságban egy felmérés szerint a ruhaszekrényben megtalálható ruhadaraboknak több mint egynegyedét már egy éve nem viselték.

Amikor ruhát vásárolunk, nagyon sokan megfeledkezünk a vásárlás bolygóra gyakorolt hatásáról. Talán nem is gondolunk rá, de egy ruhavásárlás nagy hatással lehet a bolygóra. Az ENSZ szerint a divatipar környezetszennyezése olyan mértékű, hogy a globális szén-dioxid-kibocsátás 8 /-át teszi ki. Ezen túl a vízszennyezés a második legnagyobb környezeti ártalom.

 

Van lehetőség a divatipar fenntarthatóságának növelésére

 

A textíliák festése okozza és szintén a divatipar számlájára írható. Egy farmer elkészítéséhez 2000 gallon vízre van szükség. Minden másodpercben egy textilszállító teherautónyi ruhát elégetünk vagy hulladéklerakóba helyezünk.

 

Az ENSZ szerint arra is figyelni kell, hogy a dolgozókat nagyon gyakran gúnyos bérekért alkalmazzák, miközben ezek a munkavállalók arra kényszerülnek, hogy hosszú órákat megdöbbentő körülmények között dolgozzanak.

 

A WRAP tanulmány arra is kitér, hogy mennyire vágynak az Egyesült Királyságban fenntarthatóbb divatra. A felmérésben az derült ki, hogy a megkérdezettek nagyon alacsony százaléka hallott a körkörös üzleti modellekről. A jelentés azonban azt állapítja meg, hogy van lehetőség az iparág fenntarthatóságának növelésére.

 

Van lehetőség a divatipar fenntarthatóságának növelésére bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nagyszerű dolog blogot írni.