Viseld te is a rózsaszínt a hétköznapi elegancia jegyében
Divat

Viseld te is a rózsaszínt a hétköznapi elegancia jegyében

Viseld te is a rózsaszínt a hétköznapi elegancia jegyében

Viseld te is a rózsaszínt a hétköznapi elegancia jegyében – A rózsaszín ruhákon is, ékszereken is és karórákon is jól mutat. Ez a színárnyalat a nőiesség egyik szimbóluma, amit a hétköznapokon is viselhetünk. Az egész világon a mellrák elleni küzdelem hónapja az október, így Magyarországon is.

 

A mellrák elleni küzdelem egyik legfontosabb szimbóluma a rózsaszín szalag, amelyet Evelyn Laudernek köszönhetünk. 1992-ben az ő kezdeményezésére indult el egy mozgalom, amelynek köszönhetően fejlődtek azok az orvosi technológiák, amelyeknek alkalmazásával időben ki lehet szűrni ezt a betegséget.

A rózsaszín szalagot soha nem felejti el világ, ez az árnyalat a nőiesség szimbólumává változott és ebből adódóan nagyon gyakran visszaköszön divatiparban. A rózsaszínt már az ókorban is viselték. Európában a tizennyolcadik században a gazdagság szimbóluma lett. A művészetekben többnyire a fiatalságot és a romantikát szimbolizálja. Majd a nőjogi mozgalmak színe lett.
Számos világsztár Merilyn Monroe és Audrey Hepburn és Lady Gaga is hirdette a női erőt. A rózsaszín soha nem megy ki a divatból. Azonban évről évre változik. 2022-ben Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével készülő Barbie film egy erősebb árnyalatot használ.

Ugyanúgy, mint ahogyan a Valnetino márka Valentino PP Pink néven szabadalmaztatott egy saját árnyalatot és használt a 2022-es Pierpaolo Piccioli által készített kollekcióban.

 

Hétköznapokban

 

Kiegészítőként

A rózsaszín sokféle módon viselhető. Ha ki szeretnéd fejezni a hétköznapi elegancia stílusában akkor választhatsz ilyen színű táskát, cipőt, ékszert vagy éppen karórát.
Hétköznapi elegancia

A nem annyira élénk színű, de finomabb, puderes rózsaszín ruhák szintén hétköznapi eleganciát kölcsönöznek viselőjük számára.


https://www.pinterest.com/pin/510666045256576304/


Kísérleti divat

Természetesen, ha kísérletezni szeretnél és kicsit merészebb vagy, a lehetőségek tárháza nyílik meg számodra.https://www.pinterest.com/pin/729301733423388103/


https://www.pinterest.com/pin/310889180538932366/
https://www.pinterest.com/pin/243687029829866869/

Nagyszerű dolog blogot írni.