Visszatért a "glossy", a 90-es évek divattrendje
Divat

Visszatért a „glossy”, a 90-es évek divattrendje

Visszatért a „glossy”, a 90-es évek divattrendje. A minimalista divathoz való visszatérés meghatározta a 90-es éveket. A fül piercingek mellett a tetoválások és a testékszerek elterjedése figyelemre méltó tendencia.

 

Alkalmi, elegáns megjelenés alakult ki, amely pólóból, farmerből, kapucnis pulóverből és tornacipőből állt. Ez a 2000-es években is folyamatos tendenciává vált.
Az évtized során visszatértek az 50-es, 60-as és 70-es évek stílusai. A divat ebben az évtizedben változott globálissá. Ez az internet globális elterjedésének is köszönhető.

 

A 90-es évek igazi divatrobbanást ígérnek a divatrajongók számára. Ebben az időszakban mindent elfogadtak és engedélyeztek. A tervezők új anyagokkal és technológiákkal kísérleteznek.

 

A 90-es években népszerű trend volt a merész színek használata. Fluoreszkáló rózsaszín, merész geometriai mintás ruhák. Elektromos kék színek. Narancs. Képregényillusztrációk és pop-art ihlette korszak.
A ragyogás a 90-es évek divattrendje

 

Ami a divatot illeti, az 1990-es években a ragyogás trendjéről szólt. A „glossy” mindenhol dominált, elég, hogy ha csak a szájfényekre vagy a szemsminkre gondolunk.

 

Az elmúlt években visszatért a „glossy” trend. Hasonlóan a Y2K divathoz, ami a 90-es évek végén és a 2000-es évek elején alakult ki, napjainkban reneszánszát éli. Újra ragyognak a szájfények és a frizurákon is megfigyelhető ennek a trendnek a visszatérése.

 

Ma ismét rendkívül népszerű a szuperfényes haj. A szakértők úgy gondolják, hogy minden színű hajhoz hozzá lehet adni a fényes fedőlakkot, azonban mindél sötétebb tónusú a haj, annál fényesebb hatású lesz a végeredmény.

 

Azonban ez nem jelenti azt, hogy a világosabb színű hajjal rendelkező hölgyek kimaradnak ebből a trendből. A világosabb színű hajhoz nagyszerűen lehet fényes hatást hozzáadni.
Visszatért a „glossy”, a 90-es évek divattrendje
 

 

Visszatért a „glossy”, a 90-es évek divattrendje bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nagyszerű dolog blogot írni.